Véd-e a pálinka koronavírus ellen? Kásler elmondta!

2021. november 24. 17:46

A miniszter az oltások által nyújtott védelemről is beszélt.

2021. november 24. 17:46
null

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Facebook-oldalán rendszeresen jelentkező, Életközelben című videósorozat legújabb részében Kásler Miklós leszámolt elmondta védelmet nyújt-e a pálinka a koronavírus-fertőzés ellen.

Az Emberi Erőforrások minisztere kénytelen volt lerombolni azok illúzióit, akik azt hitték, hogy a szeszesitallal megelőzhető a fertőzés, és elmondta, hogy a hiedelmekkel ellentétben 

a pálinka nem véd a koronavírus ellen

A miniszter szerint ez a félreértés azon alapul, hogy a megfelelő alkoholkoncentrációban lévő megfelelő fertőtlenítőszerek a vírust elpusztítják.

 – fogalmazott Kásler Miklós.

Kásler Miklóst kijelentette,

a vírusról terjengő tévhitek legalább annyira veszélyesek, mint maga a vírus.

Arra a tévhitre, mely szerint a megbetegedés után van annyi ellenanyag az ember szervezetében, hogy ne kelljen felvennie az oltást úgy reagált, hogy az ellenanyag termelése csak az immunitásnak egyik összetevője. A másik a sejtes immunitás.  Azt az ellenanyagok kimutatása nem jelzi, pedig a kettőt együtt kell értékelni – közölte.

Kásler szerint az embereknek azt kell megérteniük, hogy az eredeti vírusra kifejlesztett vakcinák idővel veszítenek a hatékonyságukból. Emlékeztetett arra, hogy az egyszer beoltott emberek delta variánssal szembeni védekezőképessége 3-4 hónap alatt 7 százalékra, a kétszer oltottak esetében kb. 90-ről 60 százalékra csökken. Ezt csak a harmadik oltással lehet 90 százalékra emelni ismét – mondta, és mindenkit az oltás felvételére buzdított.

(MtI)

Borítókép: MTI / Máthé Zoltán

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ati Papa
2021. november 25. 11:30
Erről egy nagyon régi vicc jut eszembe. Kérdés: " Használható-e a Kalmopirin fogamzásgátlásra? " A válasz: "Igen, szorítsa erősen a térdei közé! "
Bokros Birka
2021. november 25. 08:45
A pálinka kis mértékben orvosság, nagy mértékben gyógyszer. Ráadásul még fertőtlenít is, nincs benne mérgező anyag, mint a gyógyszerekben. Lásd Gyurcsány is milyen könnyen átvészelte a Covid fertőzést.
Pierre
2021. november 25. 07:57
"Kihagyta az MTI a Pfizer közleményéből, hogy leszállították Magyarországra az utolsó vakcinaszállítmányt." https://telex.hu/koronavirus/2021/11/24/pfizer-utolso-vakcinaszallitmany-megerkezett-magyarorszag-10-9-millio-adag-2020-21-szerzodes
kozmosz
2021. november 25. 01:15
Csak a kóser slivovic, a zsidóknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!