Novák Katalin: Januártól duplájára emelkedik a babakötvényhez adott állami támogatás

2021. december 09. 09:54

A miniszter videójában arról is beszélt: ma már a babakötvény nemcsak a határokon belül, hanem az azon kívül született magyar gyerekek számára is elérhető.

2021. december 09. 09:54
null

Januártól duplájára, hatezer forintról 12 ezer forintra emelkedik a babakötvény után járó állami támogatás – ismertette a családokért felelős tárca nélküli miniszter csütörtökön. Novák Katalin a közösségi oldalára feltett videóban elmondta, ez egy olyan szülői megtakarítási forma, amelyet a gyerek vehet igénybe 18 éves korától.

Már határokon kívül is igénybe vehető

A politikus kiemelte: ma már a babakötvény nemcsak a határokon belül, hanem az azon kívül született magyar gyerekek számára is elérhető, hiszen 2018-ban elindult „köldökzsinórprogram”. A tárca nélküli miniszter arra biztatott mindenkit: ha gyermeke születik, kössön babakötvényt, válassza ezt a megtakarítási formát, amely kamatozik is.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
-Zsolt-
2021. december 10. 00:38
Nesze semmi fogd meg jól! 18 évig finanszírozd az államot.
MayorAnna
2021. december 09. 15:47
A magamfajta nyuggereknek is adhatna már a NER legalább valami koporsó kedvezményt! Lehetne időhöz kötve: 'Amíg a készlet tart...'
olajfa1
2021. december 09. 15:23
Majd jön Gyurcsány-Márki-zay és elveszi kamatostúl! MÁR HA NEM A FIDESZRE SZAVAZTOK!
GregDzsi
2021. december 09. 13:07
Ez inkább jelképes összeg, de köszönjük! Ami igazán nagy dolog, az a babakötvény és az állampapírok kincstári kezelése, úgy technikailag, mint törvényileg: - Egy vasárnap délután, amíg aludt a baba, ügyfélkapun megigényeltem. - weben regisztráltam webkincstárra, mobilkincstárra, mindent online - a kincstári értékpapírszámla vezetése díjmentes - kincstári számlára utalás belföldi forintszámláról garantáltan illeték és költségmentes. - a babakötvény infláció+3% -os hozamú - ha eliszom az agyam, akkor is a gyereké marad, csak ő fér hozzá
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!