Amerikai Népszava: Márki-Zay kijelentése a Fidesz nyugdíjasairól vállalhatatlan egy humanista demokrata számára

2022. január 02. 11:38

„Ennek az embernek emiatt most azonnal le kellene mondania a miniszterelnök-jelölti pozícióról, ha demokrata lenne. [...] Hogyan lehet miniszterelnök-jelölt olyan ember, aki a politikai ellenfél nyugdíjas szavazóinak halálán örvendezik?” – fogalmaz a portál szerzője.

2022. január 02. 11:38
null

Mint arról korábban a Mandiner beszámolt, Márki-Zay szerint nem nőtt a Fidesz-tábor, hiszen a koronavírus megtizedelte az időskorú lakosságot. Bár arról még nem tudni, hogy Márki-Zay Péter szövetségesei mit gondolnak a baloldali miniszterelnök-jelölt kijelentéséről, a Kutyapárt elnöke „parasztságnak” nevezte közösségi oldalán a baloldali politikus megnyilvánulását. De az Amerikai Népszava is felháborodását fejezte ki a baloldali miniszterelnök-jelölt kijelentése miatt.

„Ez a produkció szégyen és gyalázat, az egész ellenzék lejáratása, választási esélyeik lenullázása”

Az Amerikai Népszava „Az amerikai elnök másfélperces, Márki-Zay Péter húszperces újévi köszöntőt mondott” címmel írt cikkével reagált Márki-Zay Péter újévi köszöntőjére. A portálon megjelent írás számos ponton kritizálta a baloldal miniszterelnök-jelöltjének beszédét. „Márki-Zay unalmasan és érdektelenül előadott közhelygyűjteménye nemcsak szerkesztetlen, de több részében meggondolatlan, alaptalan és az egész súlytalan volt” – írták egy ponton.

Másutt a portál úgy fogalmazott: „ez a produkció szégyen és gyalázat, az egész ellenzék lejáratása, választási esélyeik lenullázása. Azt kell mondanunk, hogy

„A legteljesebb mértékben vállalhatatlan egy humanista demokrata számára”

A portál cikke szerint a legfelháborítóbb azonban talán mégis az a kijelentése volt a baloldal miniszterelnök-jelöltjének, hogy elmondta, szerinte nem nőtt a Fidesz-tábor, hiszen a koronavírus megtizedelte az időskorú lakosságot.

Az a kijelentés, hogy most jók az ellenzék esélyei, mert a Covid miatt a Fidesz nyugdíjasai közül sokan meghaltak, a legteljesebb mértékben vállalhatatlan egy humanista demokrata számára”

– olvasható az Amerikai Népszaván megjelent cikkben.

Mint írják: „ez a kijelentés felháborító, a legteljesebb mértékben elfogadhatatlan. Ennek az embernek emiatt most azonnal le kellene mondania a miniszterelnök-jelölti pozícióról, ha demokrata lenne. De nem az. Hogyan lehet miniszterelnök-jelölt olyan ember, aki a politikai ellenfél nyugdíjas szavazóinak halálán örvendezik? Nincs egyetlen egy vállalható megnyilvánulása ennek az embernek” – zárja sorait a portál.

Nyitókép: JOHN THYS / AFP

Összesen 254 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rácz Gabriella
2022. január 03. 23:36
MZP az egyik elhibázott mondatát a másikkal múlja felül... Cseppet sem szerény ember
eresgé
2022. január 03. 05:16
nem értem miért van kiakadva az Amerikai Népszaga. Az ő kedvencei (AN gyak 1 személyes műsor) a szuperliberális szuperhiumanista szuperdemokrata mainstream amerikai politikusok / megmondóemberek normál szóhasználata és stílusa ugyanez. Ld. Killary Hinton :) leendő ENSZ nagykövet. Márkazaj egy félművelt alak aki a helyezkedésen és az ügyeskedésen kívül mást nagyon nem tudott eddig felmutatni tökéletesen működik elolvassa mit csinálnak a szemében menők és előadja ugyanazt abból baj nem lehet alapon (kb mint egy középszintű pártkáder a 80-as években). Egyébként nem gondolom, beszervezett lenne - valszeg ex külügyesekből álló maszek titkosszolgálat (gyak egymást szagról felismerő tagok informális lobbihálózata viszonylag hosszú 'kézzel') a futtatója akiknek kiadták gebinbe a melót (bár az biztos, hogy állami 'céget' vettek igénybe amikor leinfozták, mert ezek a tagok igen spúrok kommunista alapon közelítik a storyt). Azért remélhetőleg, ha bukik akkor a gazdi is bukik vele mert rengeteg ilyen szürkezónában kurválkodó csoport van odaát akik rendesen gyűlölik és ölik egymást is alig várja az egyik hogy a másiknak kitörhesse a nyakát (legszebb lenne, ha a fő külügyér körei is faszulnának miatta) - bár tény Közép-Európával kevesen foglalkoznak - kis pénz kis foci ugye - sajna így is többen mint kéne és ezek sajna mindig a demokraták körül nyüzsögnek.
Ludas Mátyás
2022. január 02. 23:01
Nem néztem ki belőlük, hogy egyszer valakiről pontos jellemzést adnak! Na de hogy a sajátjukról? "Zavaros gondolkodású, de önmagával tökéletesen elégedett amatőr idióta."
realista
2022. január 02. 19:19
Hát nyilván nem az az érzéketlen, aki a dilettantizmusával, és felelőtlen járványkezelésével rekorder halálozást idézett elő, hanem az, aki kendőzetlenül közli a tényeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!