Egyre durvább járványhullámoktól tart Zacher Gábor

2022. január 01. 21:13

A toxikológus attól fél, hogy egy igen rossz forgatókönyv megvalósulása esetén nem 5, hanem 50 millió halottja lehet a járványnak világszerte.

2022. január 01. 21:13
null

Zacher Gábor az RTL-nek adott interjújában úgy fogalmazott„Attól tartok, de nagyon, hogy

a koronavírusnak újabb és újabb mutációi bukkannak majd fel, amik ki tudják cselezni az védőoltásokat, így egyre durvább járványhullámok jöhetnek.

Kifejezetten félek attól, hogy egy igen rossz forgatókönyv megvalósulása esetén nem 5, hanem 50 millió halottja lehet a járványnak világszerte” – mondta a toxikológus.

Hozzátette, hogy amíg nálunk 70, és más, fejlett országokban 80-90 százalékos az átoltottság, rengeteg hely akad szerte a világban, ahol ez a szám csupán 1-2 százalék, a hatalmas különbség leküzdéséért pedig lenne bőven tennivaló, hiszen az említett térségekből indulnak ki a mutációk is.

Zacher Gábor komoly tervekkel vág neki a 2022-es évnek. A toxikológus és sürgősségi főorvorvos szeretne újabb könyvet kiadni és legalizáltatni Magyarországon a  terápiás marihuána-fogyasztást. Utóbbira egyelőre nem lát esélyt, attól viszont tart, hogy az új év újabb mutációkat is tartogat, ami nem sok jóval kecsegtet.

Kép forrása: MTI/Mohai Balázs

Összesen 159 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
satman11
2022. január 03. 11:56
Nekem más gyanús, hogy egyre jobban hozza egy fedett DK-s varjú figuráját, az örökös gonoszkodó károgásával....
luisbathhelena
2022. január 03. 06:48
Van pár ilyen virusceleb aki alig várja h a címlapra kerüljön. Zacher nem virologus nem epidemiologus es nem járvány matematikus hanem a ceglédi intenzív vezetője. Ha bejon egy durva hullam: én megmondta. Ha nem-arra már nem emlékszik senki. Majd lesz ketfeju borjú v 100 millió halott de később.... En is josolok: Az ide irogat{ok 100%a még fog halni!.... Na ugye igazam lesz.
ambaracurjan
2022. január 02. 22:15
"igen rossz forgatókönyv megvalósulása esetén nem 5, hanem 50 millió halottja lehet a járványnak világszerte” Én ennél is okosabb, előrelátóbb és humánusabb vagyok. Attól tartok hogy még rosszabb forgatókönyv esetén - nekikészülődés 1-2-3 - hogy egyenesen 100 millió halottja lesz a járványnak. Sőt még rosszabb scenárió esetére is van egy még nagyobb számom. Boborján stílus, lassan abszurd-humor szint. Dr Zacher jogosult lesz a gyűrűre.
Paskai
2022. január 02. 17:20
Miért nem dobják ki az Orvosi Kamarából kábítószer reklámozásáért ezt a jómadarat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!