Visszatérő elem az idősek elhalálozása Márki-Zay választási kalkulációiban

2022. január 02. 09:45

„Egyre csökkennek. Rájuk az idősebb generáció szavaz, amelyet megtizedelt az a Covid” – fogalmazott már novemberben a baloldal miniszterelnök-jelöltje a Fidesz támogatói kapcsán.

2022. január 02. 09:45
null

Mint arról korábban a Mandiner beszámolt, Márki-Zay szerint nem nőtt a Fidesz-tábor, hiszen a koronavírus megtizedelte az időskorú lakosságot. Bár arról még nem tudni, hogy Márki-Zay Péter szövetségesei mit gondolnak a baloldali miniszterelnök-jelölt kijelentéséről, a Kutyapárt elnöke „parasztságnak” nevezte közösségi oldalán a baloldali politikus megnyilvánulását.

A covid-halálozás és a választási esélyek

Lapunk a kijelentést követően felfedezte: a koronavírus-járványban elhunyt idősek elhalálozása visszatérő elem lehet Márki-Zay Péter választási kalkulációjában. A balliberális olasz La Repubblica című lapban megjelent interjúban

Márki-Zay már novemberben az elképzelt választási győzelme egyik eszközeként beszélt idősek COVID-haláláról.

2021. november 7-én jelent meg Andrea Tarquini Márki-Zay Péterrel készített interjúja a balliberális olasz La Repubblica című lapban. Ebben az akkor még friss, közös kormányfőjelölt elsősorban arról beszélt, hogyan nyerné meg a 2022-es választást (többek között az interjú címe is az volt, hogy „Magyarország, Márki-Zay: Így fogom legyőzni Orbánt a választáson” – a szerk.).

Az interjú egy pontján Márki-Zay Péter a következőket mondta: „Orbánt egyre kevesebben támogatják. Most 48 százalékon állnak, de

nem pedig a fiatal tehetségesek, akik egyre nagyobb számban hagyják el az országot.”

Márki-Zay Péter újévi, valamint néhány héttel korábbi megszólalása is bizonyítja tehát, hogy az idősek járványban történt elhalálozása Márki-Zay választási kalkulációinak visszatérő elemét képezi.

Az említett interjút itt, a fenti kijelentést pedig az alábbiakban olvashatja vissza olasz nyelven: 
Orbán ha sempre meno consensi. Adesso sono al 48 per cento, ma continuano a calare. Per lui vota la vecchia generazione decimata dal Covid per la sua inefficienza nel combattere la pandemia, non i giovani talenti che espatriano sempre più numerosi.”

Márki-Zay szerint nem nőtt a Fidesz-tábor, hiszen a koronavírus megtizedelte az időskorú lakosságotBővebben is érdekel...

Nyitókép: JOHN THYS / AFP

 

 

 

Összesen 182 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tidal_wave
2022. január 02. 12:52
A Fidesz egyébként a 35 és 60 közötti, aktív dolgozói rétegben a legnépszerűbb, nem a legidősebbek körében...
Kekec54
2022. január 02. 12:39
Látom a liberálisék még mindig nem józanódtak ki. Mentek kómásan továbbra is a f@szerdőbe.:)))
Performan
2022. január 02. 12:38
Annak a három komcsinak képzeld el a lelkivilágát, aki ezt a barmot likeolta!
DFK
2022. január 02. 12:36
Sajnos ez a baloldaliak szintje. Ennyire primitívek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!