Láng Zsolt: Karácsony Gergely titkolózik újabb autósellenes ötletéről

2022. április 20. 07:32

Vida Gábor közlekedésbiztonsági szakértő szerint az alsó rakpart lezárása miatt lassabb lesz a haladás, és megnövekednek a dugók Budapesten.

2022. április 20. 07:32
null

Szükség lenne egy komoly hatástanulmányra, társadalmi egyeztetésekre, ilyen beavatkozásnál nem elég az ötletelés – mondta Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek, arra reagálva, hogy a fővárosi városvezetés autómentessé tenné a pesti alsó rakpart belvárosi szakaszát.

Nem történt egyeztetés

„Sajnos már megszokottá vált, hogy semmifajta egyeztetésre nem hívtak minket Karácsony Gergely újabb autósellenes ötletéről” – fogalmazott a lap szerdai számában megjelent cikk szerint Láng Zsolt, aki még nagyobb problémának tartja azt, hogy a környéken élőkkel sem egyeztettek.

„Vajon mit szólnak azok, akiknek az utcáiba terelik a rakpart forgalmát? Elfogadhatónak tartják-e, hogy egyik napról a másikra kétszer vagy inkább háromszor annyi autó araszol majd az ablakaik alatt lépésben?” – tette fel a kérdéseket a frakcióvezető, aki szerint nem tudni, hogy az autómentes pesti rakpartszakasz hogyan befolyásolná a főváros többi részén a forgalmat,

hogy hatna a már amúgy is elviselhetetlen mértékű közlekedési dugókra és a légszennyezettségre.    

Lassabb lesz a haladás és megnövekednek a dugók

A lapnak nyilatkozó közlekedésbiztonsági szakértő, Vida Gábor azt hangsúlyozta, hogy Budapesten az észak-déli autós közlekedést elsősorban a két rakpart biztosítja, és ha ebből az egyiket megszüntetik, akkor az addig ott folyó jelentős forgalom utat keres majd magának.

Az alsó rakpart lezárásával az észak-déli a forgalom nem fog jelentősen csökkenni, mert az autósok a mellékutakat favorizálják majd,

ami azt eredményezi, hogy lassabb lesz a haladás és megnövekednek a dugók – mondta a szakértő a Magyar Nemzetnek.

(MTI)

Nyitókép: Trenka Attila

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korty
2022. április 26. 10:46
Hányszor kell ezeknek a Lángzsoltoknak, Fürjesbalázsoknak megbukniuk ahhoz, hogy eltakarodjanak a ...csába?
Abuszos
2022. április 20. 12:57
Nem vagyok budapesti, de itt dolgozom. Busszal járom a várost évek óta, és higgyétek el, folyamatos a leépülése. Ez ellen csak az itt élők tudnak tenni, csak az itt élők tudnak változtatni. Ha ott az idő, tegyétek meg. A ti sorsotok a ti kezetekben van. Jó lenne ha az itteni lakosok nagyobb százaléka is felébredne. Az agymosottak.
Felix Leiter
2022. április 20. 11:01
Á, gyerekek, no para. Ez a töketlen Kalácsony eddig egyetlen projektjét se vitte végig. Még megérjük, hogy sértődötten lemond a főpolgiságról is.
lendvaiildiko
2022. április 20. 10:45
Csak örülni tudok, hogy Geli Fenyőünnep titkol valami autósellenességet. 2024-ben lesz csak választás, addig legalább titkolja. Veszélyeztetné a ballob képviselők megválasztását.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!