Magyar siker a Cannes-i Filmfesztiválon

2022. május 25. 12:51

A magyar alkotók kedd este vették át a tízezer euró pénzjutalommal járó díjat, amelyet a varsói székhelyű Független Filmalapítvány ítélt oda.

2022. május 25. 12:51
null

Szabó Simon és Daoud Dániel filmterve, a „Marad az űr” nyerte el a legjobb kelet-közép-európai forgatókönyvnek járó Krzysztof Kieslowski-díjat, amelyet a 75. cannes-i fesztiválon adtak át. A magyar alkotók kedd este vették át a tízezer euró pénzjutalommal járó díjat, amelyet a varsói székhelyű Független Filmalapítvány ítélt oda.

Az Európai Unió által is támogatott Script East nevű forgatókönyv-fejlesztő kurzusban 11 kelet-európai forgatókönyvíró előzetes pályázat alapján vett részt több hónapon át, amelynek utolsó helyszíne Cannes-ban volt: a fiatal filmesek producerekkel, rendezőkkel és forgatókönyvírókkal konzultálhattak terveikről.    

(MTI)

A nyitóképen Szabó Simon (Facebook)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2022. május 25. 23:55
Gratulálunk!
roughneck
2022. május 25. 19:47
Hogyhogy nem az ukranok nyertek dijat? Szegyen!
fogd a pénzt és kuss
2022. május 25. 14:13
A 10 rugó ejróban azért szép. minden esetre, így látatlanban, gratula! REMÉLKJÜK FILM IS LESZ BELŐLE, AKKOR MAJD MEGKÖPKÖDÖM :-)
monuskaroly
2022. május 25. 13:55
Ugye nem baj ha már nem vagyunk büszkék ezekre a díjakra. Cannes, amit Zelenszkij nyitott meg, az Oscar amiről már tudjuk miről szól. Eurovizió kategória lesznek ezek is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!