Láng Zsolt: Arra kérjük a főpolgármestert, tartsa be a kormánnyal kötött megállapodást

2022. december 16. 09:16

A hatmilliárdos kormányzati támogatás feltétele, hogy a gépjárműforgalom teljes vagy részleges korlátozása ne haladja meg a 18 hónapot. A hídról tavaly júniusban tiltották ki az autósokat.

2022. december 16. 09:16
null

A Mandiner beszámolt róla, megérkezett a Lánchíd ideiglenes forgalomba helyezési engedélye: december 16-tól, péntek délutántól a BKK járatai, a taxik, a kerékpárral, a motorkerékpárral és a segédmotoros kerékpárral közlekedők használhatják a hidat – áll a Budapesti Közlekedési Központ közleményében, amely megjegyzi, az egyéni gépjárművel közlekedők nem mehetnek a hídra.

Ez lényegében azt jelenti, hogy a főváros olyan feltételekkel nyitja meg pénteken a Lánchidat, amelyekkel nem teljesíti a kormánnyal kötött megállapodást. A hatmilliárdos kormányzati támogatás feltétele, hogy

a gépjárműforgalom teljes vagy részleges korlátozása ne haladja meg a 18 hónapot.

A hídról tavaly júniusban tiltották ki az autósokat, akkor még azt ígérték, 2022 decemberében visszatérhetnek rá.

A Világgazdaság megkeresésére Láng Zsolt, a Közép-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos megerősítette, azzal, hogy a főváros olyan feltételekkel kívánja megnyitni a Lánchidat, hogy a gyalogos és a gépjárműforgalom sem használhatja, nem teljesíti a kormányhatározatban foglaltakat.

„Nyomatékosítani szeretnénk, hogy a Lánchíd hatmilliárdos kormányzati támogatásának feltétele a gépjárműforgalom korlátozásának teljes megszüntetése.

Arra kérjük a főpolgármestert, tartsa be a kormánnyal kötött megállapodást”

– nyilatkozta a lapnak Láng Zsolt.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ati Papa
2022. december 16. 17:22
Sajnos, vagy hála Istennek elmúlt az az idő, amikor a nagyfőnök elmondhatta azt, hogy: "Felköttetem a Lord Majort, ha a Lánchíd zárva lesz! "
csulak
2022. december 16. 16:09
egy baloldali sose tart be semmi egyezseget ! https://www.origo.hu/itthon/20221215-karacsony-sikerpropaganda-lanchid-bukas.html
Falióra tábornok
2022. december 16. 14:00
ez könnyű: vissza kell engedni minden járművet a hídra, aztán tavasszal bevezetni a korlátozást.
Gecorbi
2022. december 16. 13:51
Fidkány, potrohos O1G -t miért nem szoktad megkérni arra, hogy legalább a felét tartsa be annak, amit ígért
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!