„A jövőnk múlik azon, kitartunk-e a család mellett” – idézte Kopp Máriát Novák Katalin

2022. december 02. 20:32

A köztársasági elnök szerint a vágyott gyermekek megszületésének támogatása lett a magyar családpolitika alapvetése.

2022. december 02. 20:32
null

A vágyott gyermekek megszületésének támogatása lett a magyar családpolitika alapvetése – jelentette ki a köztársasági elnök a Kopp Mária-emlékév pénteki budapesti záróeseményén.

Novák Katalin kiemelte: Kopp Mária talán először mutatott rá arra, hogy van dolga az államnak – és nem csak az államnak – ott, ahol kevesebb gyermek születik, mint amennyiről a fiatalok álmodnak. 

Évtizedekkel ezelőtt felismerte azt, hogy „a jövőnk múlik azon, kitartunk-e a család mellett”. Nemcsak a problémákra hívta fel a figyelmet, hanem segített megoldásokat keresni és megtalálni a válaszokat – mondta a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom alapítójáról az államfő.

(MTI)

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zorroro
2022. december 03. 22:49
A Veresné Katalin által képviselt családpolitika totál elhibázott és aljas 1. durván szegényellenes, lényegében azokat támogatja, akik nem szorulnak rá (lásd vargajuci példája) 2. primitív módon különböző hitelekre szúkül (még nagyobb lakás, ház, autó) 3. dilettáns módon nem veszi figyelembe, hogy sikeres családpolitika nincs sikeres oktatáspolitika nélkül
Tommaso
2022. december 03. 18:29
„A jövőnk múlik azon, kitartunk-e az Orbán- család mellett” – idéztem Novák Katalint. A köztársasági elnök még a részben hozzátartozó, kudarcos családpolitika valós számaival sincs tisztában. Amióta a szavakban családbarát kurmány van hatalmon, 400.000 fővel csökkent a magyarság száma. És ebbe 400.000 ideiglenesen (?) Nyugatra távozottat bele sem számoltam. A minimálisan elvárható 2,2-es termékeségi ráta még jó évtized után is 1,5 körül stagnál. Majdnem olyan kudarcos ez a terület, mint Orbánék járványelleni védekezése.
Coupdetat
2022. december 03. 12:41
Álszent Elvtársnő ... annyit nem ér, h leírjam a nevét.
RasPutin
2022. december 03. 12:36
Dajcs Tamás sokszor kitartott a család mellett. :-))))))))))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!