Meg kell változtatni a Horn Gyula sétány nevét

2023. március 23. 09:31

Harminc napja van erre a Fővárosi Közgyűlésnek.

2023. március 23. 09:31
null

Meg kell változtatni a Horn Gyula sétány – jelentette be Novák Előd, a Mi Hazánk politikusa Facebook-oldalán, ehhez pedig csatolta az erről szóló határozatot. 

Sára Botond a mostani határozatában a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvényre hivatkozik, aminek a 14. § második bekezdése szerint közterület vagy közintézmény nem viselheti:

a) olyan személy nevét, aki a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vett, vagy

b) olyan kifejezést vagy olyan szervezet nevét, amely a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerre közvetlenül utal.

A határozat értelmében a Fővárosi Közgyűlésnek 30 nap áll a rendelkezésére, hogy átnevezze a sétányt. 

A Horn Gyuláról elnevezett sétányt még 2022 júliusában adták át Angyalföldön

Nyitókép: Hiszékeny Dezső Facebook-oldala

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
100000 nácitlanított orosz katona
2023. március 25. 13:42
Szóval hülye vagy. Felőlem... A kulturális értéket képező régi épület, egyéb köztéri műalkotás elbontása minden esetben pótolhatatlan veszteség - akár kormánypárti, akár egy ellenzéki vezetésű önkormányzat felelős érte, vagy adott esetben az állam. Ingatlanos cégek vannak becsatornázva az önkorikhoz és fejtenek ki lobbitevékenységet. Ez többek között azzal jár, hogy azokon a településeken, ahol nem tanúsítanak kimondott figyelmet az épített környezet értékei iránt, ott az önkormányzat könnyen "megadja magát", illetve arra is van szép számmal példa, hogy a már helyileg védetté nyilvánított épületek listájából kivesznek ezt-azt, ezzel kimondva rájuk a halálos ítéletet. Adott esetben ugyanez megtörténik műemlék jelentőségű épületekkel is. Ráadásul pofátlanul hazudsz, mert a mezőhegyesi birtok nem Lázár magántulajdona, sem az a szálloda ami ott épülni fog. Sőt: ott eddig csak egy melléképület semmisült meg, minden más (egyelőre) érintetlen maradt, "csak" a műemléki védettségük szűnt meg. Ez egy otromba ingatlanbiznisz, ami a feljebb általam leírt módon sajnos az egész országban működik pátszínezettől függetlenül. De vicsorogj nyugodtan, leszarom. Sőt, kapsz valamit a hazai műemlékvédelem helyzetéről:
Akitlosz
2023. március 23. 22:35
"közterület vagy közintézmény nem viselheti: a) olyan személy nevét, aki a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vett" Csupán szobra lehet neki ugyanott. Az miért nem baj? Szálasi szobrot is szabadna emelni közterületen? (költői kérdés)
amca
2023. március 23. 19:11
Ezek a büdös komcsik imádják magukat megörökíteni. A disznó Castro ennél értelmesebb. Tudta ,hogy az összes kubai odajár szaharni,hudjozni, meg hányni...
Zuárd73
2023. március 23. 18:10
Remélem a horn szobrot is beolvasztják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!