„Simábban gurul a banyatank, könnyebbek a szatyrok” – Felháborodtak a nézők az RTL híradóján

2023. június 25. 15:57

A riport kritikusai szerint egy híradó nyelvezetébe nem fér bele ez a szóhasználat.

2023. június 25. 15:57
null

Sok nyugdíjas és idős ember felháborodott az RTL Híradó péntek esti adásán, ahol a „Simábban gurul a banyatank, könnyebbek a szatyrok” kifejezéssel próbálták érzékletesebbé tenni egy inflácóval kapcsolatos riportjuk mondanivalóját. A nézők megalázónak tartották a „banyatank” kifejezést, amelyet egy húzós, elsősorban az idősekhez köthető bevásárlókocsira használnak a köznyelvben.

A Promotions beszámolója szerint sokan fejezték ki nemtetszésüket, amiért a Híradóban egy ilyen megalázó kifejezést használtak.

Nincs ilyen bevásárlókocsim, mégis én éreztem magam kellemetlenül és rosszul, hogy ilyet merészeltek mondani a híradóban” – írta az egyik felháborodott olvasó, és hozzátette – „Hogy lehet azzal kezdeni egy riportot, hogy mutatunk egy idős asszonyt gurulós kocsival, és azt mondani, hogy »könnyebb a banyatank«. Normális dolog ez? Mert szerintem ezzel az RTL átlépett egy határt.”

A felháborodást keltő videó itt tekinthető meg:

Nyitókép: VOISIN / Phanie / Phanie via AFP

Összesen 232 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kazikasatori
2023. július 05. 15:11
Én egy 80 éves nyugdíjas öregasszony vagyok, szerintem ez a riport egyáltalán nem felkavaró, én és sok más idős ismerősöm is banyatanknak hívjuk. Nem mi vagyunk a banyak, ebbe nincs semmi sértő. Nyugodtam lelibsizhettek, de szerintem ami a riportban ezutan jott sokkal felkavarobb, mint a 'banyatank'
kovászos cipó
2023. június 26. 13:40
Aki ezt az alja mocsokcsatornát nézi, ne lepődjön meg, hogy lebanyázzák. Zsák meg a foltja. Ha rajtam állna, tényleg éheznének.
Hazafi Teddymackó
2023. június 26. 10:59
Kurva anyjukat a libsi embermegvető geciknek! Én bojkottálom a szardobálókat!
Abafy Alfréd
2023. június 26. 10:04
vissza a kormányrúdhoz Fletót és nejét. Ócsóbb lesz minnyá a kenyér is meg a farhát is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!