Óriási balhé tört ki a Liszt Ferenc repülőtéren: a rendőrséget is riasztani kellett

2023. június 01. 20:27

A Wizz Air egyik járatán túlfoglalás történt, ami miatt egy utasnak már nem jutott hely.

2023. június 01. 20:27
null

A Spabook szerint csütörtök reggel a Wizz Air egyik Budapestről Nápolyba tartó járatán túlfoglalás miatt nem jutott ülőhely mindenkinek. A légitársaság közleménye szerint a légiutas-kísérők próbálták megoldani a helyzetet, végül a rendőrséghez kellett fordulniuk. A rendőrök minden utast leszállítottak, a járat pedig csak több órás késéssel, 

reggel 7 óra helyett 11:49-kor indult útjára.

A légitársaság az eset kapcsán a következő nyilatkozatot hozta nyilvánosságra:

„Az Európa-liga budapesti döntője miatt a megszokottnál nagyobb forgalom alakult ki június 1-jén a Liszt Ferenc repülőtéren, amelynek következtében a Wizz Air Budapestről Nápolyba tartó járata nem tudott menetrendszerűen elindulni. Az utasok közül néhányan a késés miatt elégedetlenkedni kezdtek, majd miután kiderült, hogy a járaton túlfoglalás történt, az egyik érintett utas a személyzet kérése ellenére, a földi kiszolgáló személyzet hibájából feljutott a fedélzetre. Mivel a fedélzeten eggyel több utas tartózkodott, mint amennyi ülőhely volt, a repülőgép nem tudott felszállni. A légiutas-kísérők szerették volna megoldani a problémát, de az érintett utas agresszív viselkedése miatt a földi kiszolgálószemélyzet és a rendőrség segítségét voltak kénytelenek ehhez kérni. Emiatt minden utast le kellett szállítani a felszállásra kész gépről, majd újra kellett kezdeni az utasfelvételt. Négy, erőszakos viselkedést tanúsító utas nem léphetett újra a járat fedélzetére. Mivel az iparágban bevett gyakorlat a járatok túlfoglalása, így ebben az esetben is ez történt. Ilyenkor a Wizz Air kártérítést, ingyenes átfoglalást vagy 120 %-os WIZZ-kredit-visszatérítést ajánl fel azoknak az utasoknak, akik önként vállalják, hogy egy másik, kevésbé zsúfolt járattal utazzanak. Ebben az esetben azonban erre senki sem volt hajlandó, így a Budapest–Nápoly járat csak négy és fél órával később tudott csak felszállni” – írták, majd hozzátették:

A Wizz Air az esetleges kellemetlenségekért ezúton is elnézést kér az érintett utasoktól.”

Nyitókép: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bacunayagua
2023. június 02. 21:14
A tőke húsz fillérért meg.a..a még a biliárd golyót is.
UzBence
2023. június 02. 12:52
Ez a tulfoglalas mindenutt problema a WizzAir nel nem csak Ferihegyen. Nem tudom miert eri meg nekik. De ha valaki komolyan oda akar erni ahova szeretne akkor kerulje oket messzire! Sajnos mas orszagokban hallotam ez miatt a magyarokat szidni, mivel a wizzair magyar tarsasag es nincs mashol kirendeltseguk csak szerzodeses alvalalkozok kik vonogatjak a vallukat. Epitjuk az orszag imaget ok meg romboljak (keves penzert is...)
Xplorator
2023. június 02. 12:48
Az a helyzet, hogy ez a "fapados" dolog proliknak lett kitalálva. Hogy ők is tudjanak repülni. Óccón. Felmegy a pirosedzőcipős momentumszimpatizáns a röpüllőgépre, ott böfög, hangoskodik, trágárkodik, lerúgja a pirosedzőcipőt, és felrakja a büdös lábát az előtte lévő szék karfájára, az előtte ülő utastárs orra elé. Ez az a prolivircsaft, amiről aztán a bulvármédia cikkeket ír. Kultúrember meg jegyet vesz a "neves" cégek járataira, ahol nincs prolivircsaft, csak az nyolcszor-tízszer annyiba kerül. Ez van...
need-info
2023. június 02. 10:51
Ha egy filmre tudják pontosan mennyi helyet lehet még foglalni, akkor egy repülőre miért nem? Ez nekem érthetetlen! Természetesen itt az emberi mohóság lehet az ok, minél több pénzt lehúzni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!