A Szoboszlai-ügy tanulsága: ha tehetséges egy gyerek, gyorsan el kell vinni Magyarországról

2023. július 05. 08:20

Vigyék a gyereket minél távolabb a magyar fősodortól.

2023. július 05. 08:20
null
Sztojcsev Iván
Sztojcsev Iván
HVG

„A magyar futball modern kori történetének legnagyobb átigazolása az, hogy Szoboszlai Dominikot megvette a Liverpool. Ha csak a pénzt nézzük, akkor ez teljesen egyértelmű: az angol klub 70 millió eurót fizetett Szoboszlai játékjogáért, a lista második helyén az áll, amikor Szoboszlait 2021-ben a Lipcse megvette a Salzburgtól 22 millió euróért. Ha pedig azt nézzük, hogy mekkora presztízsű klubhoz került magyar focista, akkor sem lehet nagy vita arról, hogy 

az elmúlt pár évtized legnagyobb átigazolási híre ez.

Alig több, mint két hónappal az után jött ez a hír, hogy Csányi Sándor nyilvánosan kimondta, az utánpótlásba áramló pénz nem hasznosul megfelelően, akkorák a képzési hiányosságok. És valóban, ugyan 2010 óta dől a pénz a fociba, ez az első igazán nagy átigazolás. Ráadásul ez sem egy jól működő rendszer csúcsa, hanem egy egyszeri kiugró eset, rengeteg olyan elemmel, ami épp arról szólt, hogy vigyék a gyereket minél távolabb a magyar fősodortól.”

 

Nyitókép: JAN WOITAS / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ekeke1
2023. július 06. 05:29
"A Szoboszlai-ügy tanulsága: ha tehetséges egy gyerek, gyorsan el kell vinni Magyarországról" Ez egy marhaság. Ott van Tajti Mátyás esete. Őt is elvitték a Puskásból Barcelonaba , az ottani akadémiába. Mostanában, 25 éves és a Zalaegerszegben játszik. Vegyük tudomásul: a nyugati akadémiák ontják a futballistákat. Is. De hogy valakiből aztán profi, netán sztárjátékos válik, az még további 99 faktortól is függ. Tény hogy Magyarországon soha ennyi pénz nem került a magyar sportba mint az elmúlt évtizedben. Az is tény hogy ennek legalább a felét ellopták, elfolyatták. Viszont az elmúlt évtizedek szakemberek, konkrétan utánpótlással foglalkozó szakemberek hiányát sem lehetett egy csapásra pótolni. Viszont ennyi pénzből inkább tessék ide külföldi edzőket importálni-lásd Marco Rossi- és nem a hazai tehetségeket kizavarni.
Palatin
2023. július 06. 00:17
Szóval a hülyék maradjanak? Iván, te leglább jó páldával jársz elöl, nemcsak tanácsolsz valamit, hanem magad is csinálod.
Sanyikám
2023. július 05. 22:00
Azon törvények közé, amik a nem kívánt szexuális aktust ítélik el, be kéne iktatni az olyan nyomorultak elitélését is akik más vagy másokról írt saját cikkétől elégül ki.
PeterWeber
2023. július 05. 21:34
Na, még egy h*lye f@sz liPsi...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!