Kilenc fővel folytatja munkáját a megújult Magyar Kutatási Hálózat

2023. július 14. 11:30

A testület célja a magyar tudományos kutatóhálózat mérhető eredményességének növelése, valamint a nemzetközi tudományos erőtérben való pozícionálása lesz.

2023. július 14. 11:30

2023. július 15-ével megújul az ELKH (Eötvös Loránd Kutatási Hálózat), amely nem csak nevet változtat, de az eddigi 13 helyett 9 taggal folytatja munkáját. Csák János kulturális és innovációs miniszter és Freund Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia elnökének közös javaslatára szeptember elsejétől Magyar Kutatási Hálózat (HUN-REN) néven folytatja munkáját a testület, amelynek tagjait 6 évre nevezik ki. 

A megújult Irányító Testület fő feladata a magyar tudományos kutatóhálózat mérhető eredményességének növelése, valamint a nemzetközi tudományos erőtérben való pozícionálása. A Magyar Kutatási Hálózat Irányító Testületének vezetője az elnök, Gulyás Balázs, aki 2023. május 1-je óta áll a kutatóhálózat élén. 

Az új Irányító Testület tagjai:
 
1.      Prof. Dr. Gulyás Balázs, a HUN-REN elnöke (neurobiológus, az MTA külső tagja);
2.      Prof. Dr. Ádám Veronika (Széchenyi-díjas orvos, biokémikus, egyetemi tanár);
3.      Prof. Dr. Bollobás Enikő (irodalomtörténész, az ELTE Amerikanisztika Tanszék egyik alapítója);
4.      Dr. Charaf Hassan (dékán, tanszékvezető egyetemi tanár a BME Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékén);
5.      Prof. Dr. Hunyady László (Széchenyi-díjas egyetemi tanár, a HUN-REN TTK Enzimológiai Intézetének igazgatója);
6.      Jakab Roland (az Ericsson Magyarország ügyvezető igazgatója, a Magyar Európai Üzleti Tanács elnöke);
7.  Prof. Dr. Kovács Melinda Beatrix (Széchenyi-díjas állatorvos, egyetemi tanár, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Élettani és Takarmányozástani Intézetének igazgatója);
8.      Prof. Dr. Szabó Gábor (okleveles fizikus, egyetemi tanár, az MTA rendes tagja, az ELI-ALPS lézeres kutatóintézet ügyvezetője);
9.      Prof. Dr. Szántó Zoltán Oszkár (a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára, a CIAS kutatóközpont vezetője).

(MTI)

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner


 

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bölcsuhú
2023. július 14. 13:26
Kissé aránytalan a tudományágak képviselete!
Ugandai Bubu
2023. július 14. 12:44
Charaf Hassan... Mégis vannak arab orvosok, mérnökök? Hogy lehet ez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!