Robbanásokra ébredtek a lakók Újpalotán

2023. szeptember 20. 07:05

Egy mentális betegségekkel küzdő férfi kezdett el gyújtogatni.

2023. szeptember 20. 07:05

A Budapest Környéke szerint egy idős lakó Újpalotán kisebb robbanásokra lett figyelmes hajnali 3 óra körül. Azonnal az ablakhoz ment, hogy megnézze mi okozta a hanghatásokat. Kiderült, hogy egy férfi kukákat gyújtogat a Drégelyvár utcában, a lakók azonnal lerohantak oltani a tüzet. A beszámoló szerint ha ők nem vették volna észre a történteket, 

a közelben parkoló autók is könnyen lángra kaptak volna.

„Kinéztem az ablakon és csak annyit láttam, hogy ég valami. Később egy alakra lettem figyelmes, aki valamivel locsolt valamit. Hatalmas lángok csaptak fel és azonnal szóltam a lányomnak a történtekről” – írta a közösségi oldalon egy lakó.

Nem hittek ők sem a szemüknek. A vejem azonnal kómásan lerohant egy poroltóval oltani, a lányom pedig hívta a tűzoltókat” 

– tette hozzá. Miközben a veje oltotta a tüzet, az idős nő az ablakból meglátta, hogy a tettes sunyiban próbál elballagni onnan. A tűzoltók hamar meg is érkeztek, akik gratuláltak a bátor férfinek a gyors reakcióért. Ha nem avatkozott volna közbe, kigyulladt volna a közelben parkoló autó, sőt lehet még a házra is átterjedt volna a tűz.

Utólag kiderült, hogy a gyújtogató a ház belső udvarában lévő kukákat is felgyújtotta, ami miatt a rendőrséget is kihívták. A gyújtogatót többen is ismerték a házban, ugyanis rokonai ott élnek. Elmondások szerint a férfi mentális betegségekkel küzd évek óta. 

Nyitókép: Illusztráció / Pixabay

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Welszibard
2023. szeptember 23. 22:04
Közveszélyes, elmebeteg emberek gyújtogatnak, robbantgatnak? Nekik mindent lehet?
Obsitos Technikus
2023. szeptember 20. 11:39
Alacsonyan röpködnek az elmebetegek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!