Karikó Katalin: Szeretnék visszatérni a hétköznapokba

2023. október 11. 16:09

„Számomra a haladást az eltökéltség hozta, a presztízzsel soha nem törődtem” – jelentette ki a Nobel-díjas biokémikus.

2023. október 11. 16:09

Szeretnék visszatérni a hétköznapokba. A Nobel-díj adta lehetőségeket arra próbálom használni, hogy a tudományra, a kutatásra irányítsam a figyelmet – mondta Karikó Katalin szerdán a Magyar Tudományos Akadémia épületében rendezett sajtótájékoztatón. „Annyira fejlődik a tudomány, hogy az ismeretek között óriási szakadék alakult ki. Segíteni kell, hogy az emberek jobban megértsék, ami történik, mert a félelem abból származik, ha nem értenek valamit. Magyarországot 1985-ben hagytam el, 

pontosan nem tudom, mi történik az országban, de nagyon fontos, mit kapunk az iskolában a tanárainktól” 

– jelentette ki a Nobel-díjas biokémikus, aki újságírók kérdéseire válaszolt. Karikó Katalin kitért arra, hogy a hit viszi előre az embert, szerinte soha nem szabad feladni. „Számomra a haladást az eltökéltség hozta, a presztízzsel soha nem törődtem”. A magyar biológus amerikai kollégájával, Drew Weissmannal megosztva részesült orvosi-élettani Nobel-díjban az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseiért.

(MTI)

Nyitókép: GettyImages / Bloomberg

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
karakter-2
2023. október 12. 09:58
Az jó, de vidd magaddal az mRNS mérget (dug fel a s.ggedbe).
békalepcse2.0
2023. október 11. 19:09
Vaj9n Katalin vállaná e mint földim és barátaom a celladam tulajdomosa, hogy ezwrszeres adagban próbálja ki saját magán a kutyulmányát? Szívesen beadnám magam csak háromszuris adagban és elküldeném a mentőket ha agonizálni kezd.
Hekimeki
2023. október 11. 19:02
Épp ideje lenne meg ha eltünnél a netről is a jó qrva anyádba az még jobb lenne mert a pofádtól is hányok 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮
békalepcse2.0
2023. október 11. 19:01
Egy tömeggyilkos altábornagy aki ártatlannak képzeli és vallja magát. Nem véletlen kapta ezt a díjat az emberiség kontrollját kívánó nemlétezőéktől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!