Október 18-án vesznek végső búcsút Sólyom Lászlótól

2023. október 11. 14:50

A család kéri mind a szentmisén, mind a temetésen a részvétnyilvánítás mellőzését.

2023. október 11. 14:50
Sólyom László

Sólyom László volt köztársasági elnököt, az Alkotmánybíróság első elnökét, akadémikust, egyetemi tanárt október 18-án, szerdán 12 órakor római katolikus szertartás szerint helyezik örök nyugalomra a Fiumei úti sírkertben – tudatta a Nemzeti Örökség Intézete szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint az elhunytért felajánlott szentmise 10.15 órakor kezdődik a Jézus Szíve Jezsuita Templomban.

„A család kéri mind a szentmisén, mind a temetésen a részvétnyilvánítás mellőzését. A szentmise nem sajtónyilvános” – írták, hozzátéve, „a kegyeletüket lerovók várhatóan nagy számára figyelemmel kérik a gyászolókat, hogy időben érkezzenek, és lehetőség szerint segítsék azzal a temetés előkészületeit, hogy előzetesen jelzik részvételi szándékukat a [email protected] elektronikus levélcímen”.

A Nemzeti Örökség Intézete emellett kéri mind a megemlékezőket, mind a sajtó képviselőit, hogy tartsák tiszteletben a család azon kérését, miszerint a hozzátartozókról 

a szertartás alatt sem fotó, sem videó, sem hangfelvétel nem készülhet.

Sólyom László hosszú betegség után 2023. október 8-án hunyt el.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: Kovács Tamás/MTI 

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2023. október 11. 18:32
megerte annyira valogatni a villak kozott? magaval vinni nem tudja...
Box Hill
2023. október 11. 15:56
A kommunisták áldozataiba mégegyszer belerúgó gazember. Lucifer dörzsöli a markát.
Akitlosz
2023. október 11. 15:55
Nem lesz benne Magyarország legjobb 10 államfője között. Sem a történelem tananyagban ezer év múlva. Pozitív nem fűződik a "regnálásához" (hogy az újság szerzői is értsék).
Türelem
2023. október 11. 15:14
A történelmi igazságszolgáltatás blokkolója miért kap ekkora nyilvánosságot, figyelmet a kormány részéről? Igaz, a Fidesz is hazudott, amikor számonkérést ígért a kampányban, ezt később Kövér is elismerte. Sólyom és Orbán sem volt Arisztotelész tanítványa........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!