Magyarázat mindenre – hülyéknek

2023. november 20. 10:57

Ez, mint ahogy a korábbiak sem, biztos, hogy nem nemzeti és nem is konzultáció.

2023. november 20. 10:57
null
Németh Péter
Németh Péter
Hírklikk

„Először is azt kellene tudni, hogy mi ez? Mármint ez az újabb nemzeti konzultációnak nevezett valami. Mert ez, mint ahogy a korábbiak sem, biztos, hogy nem nemzeti és nem is konzultáció. Ebből megint ki van rekesztve a nemzet többsége, amit azzal nem lehet indokolni, hogy mindenki megkapja 

Hiába érkezik meg ugyanis postán minden választó számára, voltaképpen soha nem derül ki, hogy ténylegesen kik milyen választ adtak, illetve, hogy mit gondolnak azok a milliók – a többség –, akik nem küldik vissza a konzultációs ívet. Igaz ugyan, hogy legutóbb kiplakátoztak – megint milliókért – egy számot, amely szerint 97 százalék támogatta a kormányt – amúgy: miben? –, de persze ez a szám is manipuláció volt, hiszen nem az ország 97 százalékáról volt szó, hanem az aktívak 97 százalékáról. Vagyis: a választó korú emberek többsége, mondjuk a nyolcvan százaléka nem küldött vissza semmit.

De lépjünk tovább, és rögzítsük azt is, hogy ez minden, csak nem konzultáció. A hitleri Németország ötlete és gyakorlata volt ez a megkérdezem a népet módszer, ám lehetőleg úgy, hogy a kérdésekre csak egyféle választ lehessen adni. Ócska propaganda módszer ez, de alkalmas arra, hogy olyan kommunikációt építsenek rá, mintha ez a kormány tényleg kíváncsi lenne az emberek véleményére, és azt lehessen hangoztatni – itthon és külföldön egyaránt –, mi csak azt tesszük, amit a társadalom többsége akar, és azt is: mi vagyunk az egyetlen ország, ahol az emberek véleményére alapozva kormányozunk. Miközben mi vagyunk az egyetlen, demokratikusnak kikiáltott ország, ahol még egy valóságos népszavazást sem enged a hatalom.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
august
2023. november 21. 08:19
:) Bezzeg a 15 ezres szavazattal dübörgő budapesti lakógyűlés az a népakarat. Próbálják amúgy másolni a konzultációt, kevés sikerrel, amúgy meg köpködnek miatta.
Obsitos Technikus
2023. november 20. 23:18
Patkány.
cicologus
2023. november 20. 21:19
miért nem akasztod már fel magad te rohadék?segítek
jostothu
2023. november 20. 21:11
Te tetü! Nyugodtan írd le a konzultációs lapodra a véleményedet és húzd be az ixeidet. Tudod barom, itt demokrácia van. Mocskos tróger.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!