Orbán Viktor a Mandinernek: Bármelyik nap jöhet a nagy bejelentés!

2023. december 21. 11:31

A kormányfő a ferihegyi reptér visszavásárlásáról nyilatkozott.

2023. december 21. 11:31

A csütörtöki Kormányinfón a Mandiner kérdésére válaszolva Orbán Viktor a ferihegyi reptér visszavásárlását érintő helyzet kapcsán arról tájékoztatott: óriási verseny zajlik Európában a turizmusért, a nemzetközi szervezetekért, ebben az üzletben pedig kulcskérdés a légiközlekedés. 

Magyarország az elmúlt években nagy hátrányt szenvedett el, holott nagy a verseny, amibe Magyarország be sem nevezett”

– fogalmazott a kormányfő, aki szerint ha az állam nem vesz részt a folyamatban, nem is tudunk majd „a csúcs közelébe kerülni”

Csak a technikai részleteket kell lezárni

Úgy fogalmazott: „Ha lépést akarunk tartani, fejleszteni kell, miközben a GDP 10-11 százalékát adja a turizmus. A mostani keretek nem teszik lehetővé a megfelelő fejlesztéseket. A kormány nem állítja magáról, hogy tud repülőteret működtetni, ezért kerestünk és találtunk egy olyan francia partnert, amely magas színvonalon képes erre. A folyamat végén vagyunk, bármelyik nap történhet nagy bejelentés az ügyben. Csak a technikai részleteket kell lezárni” – jelentette be Orbán Viktor. 

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor: A nagy küzdelmek éve volt 2023

Videó

A miniszterelnök az év utolsó kormányinfóján a pedagógusok béremeléséről, a kormány 2024-es terveiről, Ukrajna támogatásáról, a közelgő EP-választásról, valamint Magyarország soros elnökségéről is beszélt. Összefoglalónk!

 

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2023. december 21. 19:17
Némi hezitálás után Szijjártó Péter megerősítette, hogy Porosenko Orbánnal találkozott volna. Az UNIAN beszámolója szerint a magyar Pénzügyminisztérium 343 millió forintnak megfelelő összeget utalt át Porosenkonak, egy héttel a tervezett találkozó előtt.
2023. december 21. 18:35 Szerkesztve
zsocc44 2023. december 21. 16:58 "Azért az nyitott kérdés marad, hogy Budapest AirPortot miért is adta el annak idején éppen a Fidesz? Persze kell állami tulajdon a stratégiai területeken. " 2005-ben kezdték el "elprivatizélni" és 2011-ben adták el a végét. https://index.hu/gazdasag/2011/06/09/kiszall_az_allam_a_budapest_airportbol/
zsocc44
2023. december 21. 16:58
Azért az nyitott kérdés marad, hogy Budapest AirPortot miért is adta el annak idején éppen a Fidesz? Persze kell állami tulajdon a stratégiai területeken.
Latrina
2023. december 21. 13:28
Újabb bababoltot nyit Ráhel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!