Forrósodik a levegő: egyre nyilvánvalóbb a hazai baloldal amerikai támogatása

2023. szeptember 27. 10:10

A Nemzeti Információs Központ (NIK) jelentéseiben több érdekes adatra bukkant a Magyar Nemzet.

2023. szeptember 27. 10:10

Tavaly derült ki a nagy nyilvánosság számára, hogy az Egyesült Államokból dollármilliókkal támogatták a 2022-es országgyűlési választásokra készülő hazai baloldalt – emlékeztetett a Magyar Nemzet. Azt követően, hogy Márki-Zay Péter, az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje elszólta magát a mozgalmához került dollárokról,

szinte azonnal hatósági vizsgálatok indultak, sőt a magyar titkosszolgálatok is akcióba léptek

annak érdekében, hogy felderítsék, milyen úton-módon és kik finanszírozták mintegy négymilliárd forinttal a baloldalt.

A lap közölte, hogy bár az eljárások mind a mai napig tartanak, ugyanakkor

több fontos adat került nyilvánosságra.

Ezek közül a legjelentősebbeket a Nemzeti Információs Központ (NIK) jelentéseiben olvashatjuk. Éppen erre támaszkodva tett egy fontos ígéretet a Magyar Nemzet. A következő napokban épp az NIK összefoglaló jelentéséből fognak közölni jelentős részleteket, amelyek sok kérdésre fognak válasszal szolgálni.

Ezek közül ezek a legfontosabbak:

Miért éppen a Korányi Dávid által alapított Action for Democracy nevű amerikai szervezet szervezte meg a baloldal kampányára szánt milliárdok becsatornázását?

Kik állnak Korányi mellett és mögött, hogyan épült fel évek alatt a globális baloldali hálózat magyar ága?

Mióta és milyen eszközökkel próbálják befolyásolni a hazai közéletet az amerikai külügyminisztérium és annak csatolt részei?

A Magyar Nemzet teljes cikkét ide kattintva tudják elolvasni.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. szeptember 28. 21:55
Megfejtettem, hogy mi Karácsony "értéke" Gyurcsány számára. Gyurcsány egy akolba akarja terelni azokat, akik Orbánt nem szeretik. Már volt egy próbálkozás, hogy egy szimbólumot (O1G) találjanak arra, ami az Orbán-gyülölöket egy karámba tudná terelné. Ez megbukott, inkább Orbán táborát növelte. Karácsony is egy ilyen szimbólum. Gyurcsány is tudja, hogy Karácsony semmire sem alkalmas, azt is tudja, hogy a nök többsége rászavaz, bármilyen tesze-fosza is. Karácsony csak arra jó, hogy úgy tegyünk, mintha még ez a tökfilkó is alkalmas lenne, hogy a Fidesznek riválisa legyen. Tehát vele a Fidesz "megalázása" a cél. De Karácsony jónak tünik Gyurcsány szemában erre a célra. Akik Karácsonyra szavaznak, azok is tudják, hogy ö semmire nem jó. Miért teszik mégis? Az utcai vandálok sem azért verik be a buszvárók ablakait, mert az nekik úgy tetszik. Azért teszik, hogy a honfitársaikat bosszantsák, kárt okozzanak nekik. A gyurcsányistákat ugyanez a "szellemiség" motiválja.
KBA98
2023. szeptember 27. 16:31
Amerika a csőd szélén ugrál, csak egy jó elnök kell és ezt a sok szemetet börtönbe ill. diliházba vagy elfekvőbe kell küldeni!
llnnhegyi
2023. szeptember 27. 14:00
Erjed a kannásbor újra. A DK sohasem kerül már hatalomra! 1988 óta demográfia szerint 5 millió ember elhunyt. Nincs újjá születés!
billysparks
2023. szeptember 27. 13:34
Orbán retteg az eurokommunista nincshálózattól, tehát semmi sem fog történni, hacsak nem még több pénzt tol bele a moslékba a nincshálózat a következő választásokon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!