Bayer Zsolt: Egy helyre nem ment el Pressman Debrecenben

2024. január 27. 19:27

A publicista szerint az amerikai nagykövet megemlékezhetett volna az amerikai bombázások magyar áldozatairól, ha már a városban járt.

2024. január 27. 19:27

David Pressman debreceni látogatását dolgozta fel legújabb vlogjában Bayer Zsolt. A publicista elmondta, hogy az amerikai nagykövet sok mindenkivel találkozott a városban, köztük a az Alternatív Közösségek Hálózatával,

ez a helyi sorosista gittegylet”

 – fogalmazott. És még sok egyéb szervezettel találkozott, valamint megtekintette a Lombkorona sétányt is, amely, „mint tudjuk, a rettenetes magyarországi korrupció egyik szimbóluma”.

A publicista felidézte, hogy 1944 második felében az Egyesült Államok légiereje négyszer bombázta Debrecent. 

Olyan rendkívül fontos, katonailag nagyon fontos létesítményeket bombáztak le, mint a Debreceni Köztemető, a Debreceni Egyetem, a Debreceni Nagytemplom, illetve a debreceni vasútállomás”

– mondta. Ezekben a bombatámadásokban több mint háromezer ártatlan debreceni civil vesztette életét, és Debrecen város az ő emlékükre épített, emelt egy emlékművet. „Nos, Pressman nagykövet egy helyre nem ment el. Ehhez az emlékműhöz, hogy az ártatlan debreceni áldozatok emlékére legalább egy szál virágot letegyen. Azt hiszem, ez is jellemző rá” – fogalmazott Bayer.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: US Embassy Budapest / Facebook

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2024. február 01. 16:50
"Selyem Cerkoftotumfaktum-2 2024. január 28. 14:53 A forras tenyleg ugyanaz cimbora." Jaja, Ploestiben a helyi soroshálózat. Az ékezeteid hiánya mindig lebuktat bozgor.
B_kanya
2024. február 01. 16:49
Frakk a macskák réme 2024. január 28. 20:39 "Csak a vasútállomást bombázták, meg a járműjavítót. Viszont baromi szarul céloztak és a bombák egy része északabbra hullott le." Ahogy Szolnokon, Miskolcon, Nyíregyházán és talán Szegeden is - nem találsz a vasútállomás környékén régi épületet. Ennyit tudott a technika akkoriban, ha nem zuhanóbombáztak, az meg nem repült el idáig. Meg időnként a kísérővadászok meggéppuskázták a nyájat-gulyát-kondát.... Falvakat, személyvonatokat... Becsületükre legyen mondva pár esetben amikor bizonyítani lehetett, elítélték ilyenkor a pilótát. Erről azóta leszoktak.
Lajoss
2024. január 29. 11:44
Azt hittem,a nagypapád sírját hiányolod…😉
Frakk a macskák réme
2024. január 28. 20:39
"Olyan rendkívül fontos, katonailag nagyon fontos létesítményeket bombáztak le, mint a Debreceni Köztemető, a Debreceni Egyetem, a Debreceni Nagytemplom, illetve a debreceni vasútállomás” Csak a vasútállomást bombázták, meg a járműjavítót. Viszont baromi szarul céloztak és a bombák egy része északabbra hullott le. A legészakibb célpont a Piac és Szent Anna utcák sarka volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!