Kiderült: ezért halt meg a börtönben a Dózsa György úti gázoló

2024. január 17. 11:29

M. Richárd ügyvédje korábban arról panaszkodott, hogy védence 50 kilót fogyott a börtönkörülmények között.

2024. január 17. 11:29

Mint ismert, M. Richárd még 2017. május 15-én 130 km/órás sebességgel száguldozva okozott balesetet a Dózsa György úton, jogosítvány nélkül, amiben ketten meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek. A férfit még 2022 áprilisban szállították a berettyóújfalui börtönkórházba, a romló egészségügyi állapota miatt. Az ügyvédje akkor arról panaszkodott, hogy védence 50 kilót fogyott a börtönkörülmények között. A baleset okozója fogvatartása alatt kétszer is sztrókot kapott, majd 2022 májusában meghalt. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az Index szerint a Központi Nyomozó Főügyészség kedden egy közleményben tudatta az üggyel kapcsolatos részleteket, miszerint a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség 

bűncselekmény hiányában megszüntette a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indult eljárást. 

Mint a közleményben megfogalmazták, az M. Richárd ügyében tett feljelentés szerint a büntetés-végrehajtási intézetben elhanyagolták a férfi egészségügyi ellátását, majd a 2021. december 24-i eszméletvesztéssel járó rosszullétekor az ügyeletes ápoló nem hívott hozzá mentőt, orvosi segítség iránt sem intézkedett, és csak egy nap elteltével, másnap este került kórházba. Hozzátéve, a kamerafelvételek és orvosi dokumentumok kétséget kizáróan bizonyítják, hogy

miután a fogvatartott az ágyáról a földre esett, két perc elteltével őrök és szakápolók, míg negyedórán belül ügyeletes orvos is megjelent a zárkában.

Ahogy kiemelték, a történteket követően az M. Richárdhoz érkező orvos azonnal értesítette a mentőket, akik öt perc múlva a helyszínre értek, és még aznap kórházba szállították a férfit. A nyomozó ügyészség álláspontja szerint a fogvatartott a büntetés-végrehajtási intézetben állapotának megfelelő ellátásban és kezelésben részesült, és 2022. május 5-ei halála természetes módon, évek óta fennálló súlyos betegsége következményeként állt be.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menő manó
2024. január 21. 13:04
Biztos hogy alulkezelték, vagy nem szedte be a gyógyszereit. Ilyen fiatalon nem hall meg senki egy kezelhető betegségben.
cebora-2
2024. január 18. 09:15
Ez most komoly? A félvilág lángokban áll, a hazánkat degenerált ideológiákkal terrorizálja az éppen aktuális birodalom. Itt a Mandineren van idő, energia ezen rugózni, hogy egy gyilkos nem bírta a gyűrődést a jól megérdemelt büntetése során.
Osztap_Bender
2024. január 18. 06:16
Nincs semmi változás. Az ávó szó szerint ezt közölte volna, ha akkor hal meg ez a haramia. Előveszik a régi kézikönyveket, szó szerint kimásolják belőle az előre megfogalmazott szöveget.
gegrolla
2024. január 17. 19:51
De jó, hogy megdöglött ez a rohadék is. Mondhatni, isten büntetése, megérdemelte. Legalább nem kell életfogytig zabáltatni, és nem fogják elharmadolni se a büntetését. Ez kéne történjen az összessel, az Árpád-hídi biciklist eltaposóval is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!