Lánczi Tamás elárulta: ekkor kezdi meg munkáját a Szuverenitásvédelmi Hivatal

2024. január 06. 15:30

Szerinte Európában, de különösen Közép-Európában számos befolyásolásai kísérlet történt és történik.

2024. január 06. 15:30

A Szuverenitásvédelmi Hivatal február 1-jén megkezdi működését – jelentette be a szervezet felkért elnöke szombaton a kormány Facebook-oldalán megosztott videójában.

Lánczi Tamás fontosnak nevezte, hogy a szervezet nem hatóság, hanem hivatal, így nem nyomoz és nem szankcionál.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal elsődleges feladata az, hogy vizsgálatokat folytasson le, kutasson

és feltárja azokat a kockázatokat, amelyek „a magyar szuverenitásra leselkednek, és lehetőség szerint megtegyen mindent, hogy ezeket a veszélyeket elhárítsa” – közölte.

A hivatal első feladata az lesz Lánczi Tamás szavai szerint, hogy a soron következő, júniusban tartandó két választásra felkészüljön. Rámutatott, hogy egy európai parlamenti választás és egy helyhatósági választás lesz a nyár elején. Hozzátette, hogy a 2022-es országgyűlési választás után napvilágra került, hogy milyen befolyásolásai kísérletek történtek.

A hivatal első feladata lesz, hogy megakadályozza, hogy ilyen még egyszer előforduljon”

– fogalmazott a felkért vezető. „Tehát úgy is fogalmazhatnék, hogy 2022 nem ismétlődhet meg” – hangsúlyozta Lánczi Tamás.

Szerinte Európában, de különösen Közép-Európában számos befolyásolásai kísérlet történt és történik: a „demokratikus akaratképzést” eltérítik a külső erők attól, ahogy azt egyébként az adott állam jogszabályai előírják.

„Manipulálják a közbeszédet, civil szervezetek mögé bújva külföldi aktorok politikát csinálnak vagy politikát próbálnak csinálni, korlátozzák a közbeszédet.

Hosszasan lehetne még sorolni azokat a negatív tendenciákat, amelyek Magyarországon is jelen voltak és külföldön is megfigyelhetők”

– mondta Lánczi Tamás.

(MTI)

A felvételt itt tudják megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
almasigergo
2024. január 07. 17:55
Jó látni, hogy a fizetett hőzöngők ennyire felváltottak hármasba, jó helyre nyúltunk megint. És jókor.
alexandrosz-2
2024. január 06. 20:16 Szerkesztve
Miről hazudozol láncigeci? A ceu a soros ügynökeivel judapesten tombol. Szabadon. A ratyik zsidó kommunista ügyészeket, zsidó kommunista bírókat érzékenyitenek szakmányban, szabadon vonulgatnak, immár nem csak judapesten, hanem pécsett is, közoktatási intézményekben is. 4,5 milliard forintokat mosott a picsányi az otp-ben a zsidó kommunista mocskoknak. Máig büntetlenül. Félmilliárdot karigecinek mostak ki, ugyan úgy, ugyan ott. Maig büntetlenül. A szemkilövető és a szemkilövők is büntetlenek. Miért is? Naponta gyaláznak, rongálnak meg keresztény jelképeket. A Amrgit hidi koronákrol minden kereszt letörve. Büntetlenül, a tettesekről, a rongálásokról mínuszos hírek sincsenek. Naponta gyilkolnak, lopnak meg, rabolnak ki, terrorizálnak magyarokat szar cigánybűnözők. Szabadon, megnevezhetetlenül, agyonhallgatva. Te meg láncigeci itt hazudozol? Dolgozzatok végre gecik a hazudozás helyett!
llnnhegyi
2024. január 06. 20:05
Kuncze Gábor SZDSZ bukott elnöke. A libbcsikommcsik méretes fostalicskaja. Magyarázkodik az újabb totális vereség miatt. Mert így fogja.. Mert ezt fogja csinálni... Mert, hú de okos vagyok.
Szuperszig
2024. január 06. 18:47
Nekem elég lett volna az alkotmányvédelmi hivatal is. Az alkotmányunk szerint az ellenzék javarésze már börtönben kéne, hogy legyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!