Vizsgálat indult a mentősöknél, miután Curtis kiborult, ahogy az anyjával bántak

2024. január 21. 12:23

Az Országos Mentőszolgálat szerint mulasztás történhetett, ezért hivatalos vizsgálat következik.

2024. január 21. 12:23
null

Mint arról a Mandineren beszámoltunk, Széki Attila, a Curtis néven ismertté és népszerű vált rapper a közösségi oldalán közölte, majd lapunknak is elmesélte, hogy milyen kálvárián van túl, miután édesanyja kórházba került. A rapper elmondta, hiába hagytak az egészségügyi intézményben telefonszámot, nem hívták őket azzal kapcsolatban, hogy a betegszállító már hazavitte a rokonát. 

Összekaptuk magunkat és gyorsan átmentünk a tőlünk 5 percre lévő lakásához (….). Anyukánkat egy emelettel lejjebb, egy instabil műanyag székre támaszkodva, azt maga előtt tolva, mint a járás segítő kocsija lenne, sírva, kétségbeesve találtunk meg” 

– írta bejegyzésében Curtis. 

Lapunknak a rapper azt mondta, abszurdnak tartja, hogy a betegszállítók köntösben, mezítláb, a lépcsőházban hagyták az édesanyját. A Mandiner megkereste Győrfi Pált, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjét, aki a Mandinertől értesült az esetről. Mint elmondta, tájékozódik az ügyben, és visszahívást ígért.

Ezt is ajánljuk a témában

Végül egy közleményt adott ki az OMSZ, amelyben azt írták, hogy a dokumentáció alapján az látszik, hogy a kórházba szállítás sürgősségi besorolása a beteg ellátási szükségletének és veszélyeztetettségi szintjének megfelelő volt. Kiemelték, hogy a beteg kórházból történő hazaszállításának elrendeléséért a kórház, a betegszállítás emberséges és szakszerű végrehajtásáért a feladattal megbízott betegszállító cég felelős.

Megértjük a felháborodást, és mivel mulasztás történhetett, az ügyben vizsgálat következik”

– írta az OMSZ a 24.hu-nak küldött közleményben. 

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. január 22. 08:23 Szerkesztve
Először is betegszállító és nem mentő volt. Egy átfogó vizsgálatot követően egynek sem maradna működési engedélye............ Másodszor csökken a kongenitálisan hiperpigmentált celeb hírneve, valamivel vissza kell kerülni, hogy beszéljenek róla. Gálvölgyinél bevált, (bár később kiderült a család volt a hülye) de itt úgy tűnik nem fog bejönni..........
egy genetikusanalattvaló
2024. január 22. 03:39
Nincs családja a néninek? Csak azért kérdezem, mert nálunk az idős szülőkről mi gondoskodunk és gondoskodtunk. Pl. kórházba szállítás, hazaszállítás esetén is. Kiakadás előtt vagy helyett talán ezen is el lehetne gondolkodni. Na persze, ha az ember IQ-ja és morális állapota esetleg aktuális tudat-módosúltsági állapota ezt lehetővé teszi.
nemecsek-3
2024. január 21. 22:52
Hát azért ebben a sztoriban valami nagyon nem kerek, de nem tudni, hogy az egészségügyben-e a rapper világról alkotott művészi elképzelésében-e vagy egyszerűen az egybites újságírók szokásos bunkóságával állunk szembe
bagoly-29
2024. január 21. 17:33
Ez olyan mint a Gálvölgyi esete! Ott is kiderült, hogy a család volt a hunyó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!