A háborút nem kiterjeszteni és eszkalálni kell, hanem véget vetni annak

2024. február 22. 20:10

Ukrajna szuverenitásának megőrzése Magyarország elemi érdeke.

2024. február 22. 20:10
ZELENSZKIJ, Volodimir
Magyarország kormánya
Magyarország kormánya
MTI-OS

Két évvel ezelőtt, 2022. február 24-én Oroszország megtámadta Ukrajnát. Az európai szereplők meghatározó részvételével zajló minszki folyamatnak ezzel vége szakadt.

Az európai kontinensen a 2. világháború és a Balkán-háborúk után ismét nyílt háború pusztít, felfoghatatlan veszteséget és szenvedést okozva. Magyarország gyászolja a háború áldozatait, együtt érez az özveggyé és árvává tett százezrekkel, segítséget nyújt Ukrajnának a sérültek ápolásában és a háborús rokkantak ellátásában, történelme legnagyobb humanitárius segélyprogramjával támogatja a földönfutóvá és menekültté tett milliókat, tevékenyen hozzájárul Ukrajna energiaellátásának biztosításához, illetve újjáépítéséhez.

Magyarország határozott álláspontja, hogy a konfliktusnak nincsen katonai megoldása. 

A háborút nem kiterjeszteni és eszkalálni kell, hanem véget vetni annak. Magyarország azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmaz, és erre hívja fel a harcoló feleket. Ukrajna szuverenitásának megőrzése Magyarország elemi érdeke, Magyarország kormánya ezért minden fórumon továbbra is határozottan fellép.

(MTI-OS)

Nyitóképünk illusztráció: Kupjanszk, 2024. február 19. Az ukrán elnöki sajtóiroda által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (k) látogatást tesz a 14. gépesített dandár parancsnoki állásán a kelet-ukrajnai Kupjanszkban 2024. február 19-én. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtóiroda

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Barna Kutya
2024. február 25. 10:22
Magyarország szuverenitását kéne kormányunknak erősíteni! De pillanatnyilag csak azt látom,hogy minden eu-s csúcs után mélyebbre süllyedünk a sorosista mocsárban! Egy semleges Ukrajna az érdekünk, ahol tiszteletben tartják a kisebbségek jogait!
Kovács Ubul
2024. február 25. 07:17
Csak beszéljetek bele a kágébés valagába - úgy is onnan lógtok ki.
alexandrosz-2
2024. február 24. 12:30 Szerkesztve
Ha ezt valöban komolyan gondolnák, akkor nem szavazott volna meg a háborúra 85+50 milliárd eurot a "békealapból" a vétotlan köpcös geci. Sőt. Nem szavazta volna meg a 13 szankcióscsomagot és a többtucatnyi szankcióhosszabbítàst sem. Sőt. Nem szavazta volna meg a finn ès svéd nato tagsàgot se. Sőt. Nem szállítana a magyarok pénzén áramot, gàzt, üzemanyagot a magyargyilkos hoholoknak. De nem gondoljak komolyan. Hazudnak. Régi tanulsâg: nem arra kell figyelni mit hazudnak a zsideszes gecik, hanem arra, amot csinálnak.
Kerezs
2024. február 23. 11:18
Magyarország érdeke, egy békés, demilitarizált övezet Magyarország és Oroszország között.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!