Lezárult a vizsgálat Curtis anyjának ügyében, kiderültek a részletek

2024. február 08. 15:36

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ lezárta a hatósági vizsgálatot.

2024. február 08. 15:36

A Mandiner januárban beszámolt róla, hogy Széki Attila, művésznevén Curtis édesanyjával méltatlanul bántak a betegszállítók. Széki szerint mezítláb, köntösben, egy műanyag székre ültetve az ajtó előtt hagyták a nőt.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ lezárta az egyik ismert médiaszemélyiség édesanyjának egészségügyi ellátásával kapcsolatos hatósági vizsgálatot. A vizsgálat megállapította, hogy a beteg egészségügyi ellátása és a betegszállítás megrendelése a hatályos szabályoknak megfelelően történt, ezért az egészségügyi szolgáltatóval és az Országos Mentőszolgálattal szemben intézkedést nem tett.

Ugyanakkor a betegszállító jogszabálysértést követett el azzal, hogy a szállítási időtől eltérően szállította haza a beteget,

továbbá azzal, hogy munkatársai nem győződtek meg arról, hogy a beteg teljes biztonsággal hagyható otthonában. Annak ellenére, hogy a betegszállítást végző szolgáltató saját hatáskörében megtette a szükséges intézkedéseket, a hatóság figyelmeztetésben részesítette, és a betegek biztonságos átadásának feltételei tekintetében kötelezte szolgáltatói belső szabályozásának kiegészítésére.

(MTI-OS)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bodrigyuri
2024. február 08. 22:36
Ez azért jó, mert legközelebb nem fognak kimenni a mentők a mamához.
bodrigyuri
2024. február 08. 22:35
Minden cigánynak állrákja van és fáj. Fogni kell.
Szutykok
2024. február 08. 17:39
Kábszeres náci hiphop paraszt kapott egy kis ízelítőt mire számíthat az anyja a tolvaj szektájától?:DDDDD
szintetikus
2024. február 08. 17:18
ez is beáll a békemenetbe?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!