Deutsch Tamás: Ha az EU most jönne létre, senki nem akarna csatlakozni

2024. március 07. 11:25

A kormánypárti EP-listavezető szerint mély politikai válságban van az Európai Unió.

2024. március 07. 11:25
null

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

***

Interjút adott Deutsch Tamás a European Conservative lapnak, ahol többek között arról beszélt, hogy Magyarország már húsz éve tagja az Európai Uniónak, azaz a magyar választók ennyi ideje választják meg EP-képviselőiket. 

Az elmúlt húsz évben semmi sem változott: egyrészt a baloldali-liberális EP-képviselők a brüsszeli elit jól nevelt tagjai akarnak lenni, és ahelyett, hogy választóik érdekeit képviselnék, egyetlen vágyuk az, hogy megfeleljenek a brüsszeli bürokratáknak” – fogalmazott a fideszes politikus. A kormánypártok uniós listavezetője úgy véli,

az ellenzéki EP-képviselők minden lehetőséget megragadnak arra, hogy részt vegyenek a Magyarország elleni politikai támadásokban,

 

vagy akár maguk is kezdeményezzék, felerősítsék ezeket a támadásokat. 

Naiv módon azt hiszik, minél inkább romlik a helyzet saját nemzetük számára, annál inkább előnyére válik saját politikai törekvéseiknek” – jegyezte meg, majd hozzátette, néhány kivételtől eltekintve nem jutnak eszébe más nemzetek képviselői, akik ugyanígy járnának el. Mint mondta: „A baloldali magyar EP-képviselők soha nem nyújtottak be olyan módosító javaslatot az Európai Parlamentben, amely Magyarország számára előnyös lett volna”.

Duetsch Tamás szerint a legfontosabb kérdés az kell legyen, hogy miként tudunk ellenállni a brüsszeli döntéshozók állandó támadásainak, amely a tagállamok szuverenitása ellen hangol. 

Brüsszel egyik fő célja, hogy minden lehetséges eszközzel csökkentse, korlátozza és elvonja a tagállamok szuverén döntéshozatali jogait. 

Ez egy szuverenitáscsökkentő, birodalomépítő törekvés, amely az Európai Uniót európai birodalommá, szuperállammá kívánja átalakítani. ” – hangsúlyozta, majd felsorolta, hogy ide tartozik a kényszerítés, hogy a nemzetek adják fel határaik védelmét, fogadják el a migráns-kvótát, de ide tartozik „a gender-ideológia őrülete, a gyermekvédelem nekik tetsző szabályozása, a jogállami dzsihád és az állandó politikai zsarolás is”.

Válságban az EU

A kormánypárti listavezető szerint mély politikai válságban van az Európai Unió, majd kitért a kettős mérce kártékonyságára, valamint a nyugat-európai gazdák lázadására is. Utóbbi kapcsán így fogalmazott: „A gazdálkodó közösséget azzal vádolják, hogy szennyezik a környezetet és hozzájárulnak az éghajlatváltozáshoz. Ez pedig arra késztette Brüsszelt, hogy elfogadjon egy katasztrofális környezetvédelmi tervet, az Európai Zöld Deal-t, amely a pusztulás szélére sodorta a gazdálkodókat. Ezek a globalista eszméken és zöld ideológián alapuló döntések pedig az ukrán gabonadömpinggel párosultak.

Deutsch Tamás úgy véli, 

ha az EU most jönne létre – tehát jelenlegi formájában, minden mostani ideológiájával együtt –, akkor egyik jelenlegi tagállama sem akarna csatlakozni.

Azt mondanák, az EU nevetséges, bosszantó, és szembe megy Európa és nemzetei érdekeivel” – szögezte le, majd hozzátette: a mérsékelt jobboldalt, a jobbközépet teljesen bekebelezte egy globalista, szociálliberális ideológia, s megjelent egy új törésvonal, amely megosztja a politikai erőket: a szuverenista-globalista törésvonal. 

A globalista ideológia megkérdőjelezi a hagyományos európai politikai és gazdasági modellt, az európai életmódot. Nagyon komoly politikai csatározásnak lehetünk tanúi” – fogalmazott ennek kapcsán.

Jobboldali áttörés

A fideszes politikus ugyanakkor rávilágít: 

szerinte egy jobboldali áttörésnek lehetünk majd szemtanúi a választásokon.

 „Meg kell csinálnunk a házi feladatunkat, és gondoskodnunk kell arról, hogy mi, jobboldali erők megnyerjük a júniusi választásokat. Ezután pedig egy olyan politikai tömb kialakítására kell koncentrálnunk, amelyben ezek a pártok befolyásos döntéshozó erővé válhatnak az Európai Parlamentben” – húzta alá.

Elárulta: sok kezdeményezés van terítéken minden oldalról, a megbeszélések még folynak, de mint mondta, könnyen előfordulhat, hogy a választások után olyan politikai helyzet áll elő, amelyben az ECR, az Identitás és Demokrácia (ID) frakció, a Fidesz és más, hasonló gondolkodású politikai pártok kapják a legtöbb mandátumot a parlamentben. „Nem teljesen irreális forgatókönyv” – tette hozzá.

Deutsch Tamás végül arra is kitért, hogy az EU sorra bukta el az ügyeit: az ukrajnai háború kezelésének módja szerinte katasztrófa, az Oroszország elleni szankciók kárt okoznak Európa gazdaságában, az illegális migráció kérdése pedig koránt sem oldódott meg.

 

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
juhus-61-62
2024. március 09. 15:11
hja és a törvény által elítélt vargák, feketegyőrök - a mocsokqrcsánnyukkal együtt - elakarodhatnak innét az USA legújabb harci mezejére: hajrá: irány zeleszkij s/eggébe! ágyútölteléknek - talán - még jók lehettek..
juhus-61-62
2024. március 09. 15:05
A valóban ÉRDEKLŐDÉSre számot sem érdemlő hsz-elők ellenében csak annyit szeretnék mondani, hogy Ursula Van Der Leyen - hja és a szintén soros/amcsipénzen felvásárolt VILÁGBÉKÉt áruló pics'ák: a magyarországi (csah katalinnal, donátannával, dobrevanéelqrcsányik klárával az élen együtt) durvák az általuk EXPÉNZÉRT turbózott jelenlegi katyvasz nyilvánvaló, önmaguk által is elismert VILÁG mocskai, szégyenei.
Pelso j.
2024. március 07. 16:25
tompi, ha úgy alakulna is, nálad százszor okosabb emberek eldöntenék saját maguk, hogy mit tegyenek. Bebizonyosodott, hogy a tefélék "tanácsaira" nincs ott szükség. Egyébként, ha az EU ( amely sajnos jelenleg téged bőségesen eltart) most jönne létre, benneteket biztosan nem engednének be.
Zsolakomarom
2024. március 07. 16:20
2010 elott a fidesz futkosott pruszelbe feljelenteni szoval akkor a fidesz is a hazaja ellen dolgozott pruszelben, csak mar nem? nem is ertem ezt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!