Kormányellenes diákszervezetekkel és Navalnij özvegyével próbált erősíteni Karácsony, szerény érdeklődéssel

2024. március 15. 19:13

A kormányellenes diákszervezetekre ráakaszkodva, a meggyilkolt orosz ellenzéki aktivista, Navalnij özvegyének videóüzenetével erősítve mondta el kormányellenes beszédét Karácsony Gergely. A főpolgármester a nemzeti ünnepen a szokásos baloldali mantrákat ismételte el, s júniusi újraválasztására buzdította kisebb közönségét.

2024. március 15. 19:13

Nyitókép: Facebook

***

Kislétszámú, legfeljebb párezer fős közönséggel zajlott le Karácsony Gergely főpolgármester nemzeti ünnepre szervezett „nagygyűlésén”, ami valójában a megszokott résztvevőkkel szervezett kormányellenes kampányrendezvény volt. A Szabad sajtó útjára meghirdetett, a Fővárosi Önkormányzat és balos civil szervezetek által meghirdetett rendezvény a tanártüntetésekről már jól ismert diákaktivisták kormánykritikus előadásával indult. 

Felszólalt továbbá Ádám Zoltán, a Corvinus Egyetem kirúgott momentumos oktatója is, aki szerint „Orbán Viktor őszödi beszéde a kegyelmi botrány”. Szerinte 

Magyarországnak olyannak kellene lennie, mint a Karácsony Gergely és a baloldal vezette fővárosnak: pride-os és ukrán zászlóval, Alexej Navalnij meggyilkolt orosz ellenzéki aktivista emlékével.

Ezt is ajánljuk a témában

A kampányesemény egyre fogyatkozó közönségének üzent Navalnij özvegye is. Julija Navalnaja videóüzenetében gyakorlatilag Orbán Viktor miniszterelnököt tette felelőssé az ukrajnai háború kirobbanásáért és férje haláláért. Szavai szerint 

a háború is azért indulhatott el, mert Vlagyimir Putyin tudta, vannak olyan szövetségesei Európában, akik segítenek aláásni az egységet.

„Putyin érinthetetlennek gondolja magát, elnöksége alatt Oroszország a szabadságjogok felszámolásának útjára lépett. Apránként, lépésről lépésre, mindig valamilyen ürüggyel megfosztották az oroszokat a gyülekezési szabadságtól, szólásszabadságtól, tisztességes választásoktól és a független médiától. Szomorú és fájdalmas látni, hogy hasonló dolgok történnek Európa számos országában, még a ti gyönyörű Magyarországotokon is. Ezért vagyok olyan boldog és büszke, hogy ti ez ellen harcoltok” – üzente a résztvevőknek Julia Navalnaja.

Ezt is ajánljuk a témában

Krácsony Gergely főpolgármester beszédében szintén a hazai ellenzék új példaképének tekintett orosz ellenzéki aktivistát méltatta.

Szerinte „Magyarország ma nem köztársaság, hanem részvénytársaság. Azok, akik ma Putyint választják Navalnij helyett, akármiről is szónokolnak a Nemzeti Múzeum lépcsőjén, akármennyi nemzeti színű zászlót lobogtatnak, azok nem a magyar szabadságért harcolnak. Nem a magyar szabadságért küzdenek, hanem a sajátjukért, hogy azt tehessenek velünk, magyarokkal, amit csak akarnak.”

 

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. március 17. 13:29 Szerkesztve
KEDVENC KÖLTÖM, RADNÓTI BIZTOSAN NEM SZAVAZNA GYURÁCSONYRA Nem tudhatom, Karácsony, hogy neked e város mit jelent, Nékem szűkebb hazám e gyöngyszem, örök, ékes és szent. A sors cikcakkos útjain barangolván, ha újra megcsodálom, Praclid nyoma szívem csücskén oly rút, hogy falra mászom. Hát mit tettél bölcsömet ringató kis hazámmal te ripacs? A városunk fennségét akarókkal miért vagy oly makacs? Miért vagy mostoha Lánchidunkkal, hogy az már tragacs? Egy bohóc vagy Gergő, bár sapkádról hiányzik a pamacs. Árpádunk helyett te Gyurcsányt, e simlis kóklert kedveled, Benne kenyéradódat, pártolódat, utad egyengetőjét leled. Hazád, városod nincs neked, szemed a dícsfénybe réved, Eközben a bús a fenébe kiván téged elárvult pesti néped. Mert bölcs és hazádat szerető nem lévén, te lankadt manó, Egy személyben is murisabb vagy mint a jó Hacsek és Sajó. Mamlaszságban, balgaságban sehol nincs hozzád fogható, Se, ki bolsevista árulásra oly szószegön és rögvest kapható.
KBA98
2024. március 16. 11:35
Karácsony semmitől sem undorodik! Leginkább magától nem, pedig kéne!
Patika
2024. március 16. 10:32
Meg kellene szüntetni a kerületi polgármesterségeket. Azzal az előnnyel is járhatna, hogy az ilyen tetveknek nem maradna zöld levél. Még a Harácsonyfán se.
Selamat
2024. március 16. 08:35
"Kormányellenes diákszervezetekkel és Navalnij özvegyével próbált erősíteni Karácsony, szerény érdeklődéssel" Szerény érdeklődés annak ellenére is, hogy a DK-s kommandót is bevetették. Egyébként gyerekekkel meg főleg egy orosz özveggyel mégis mit akartak elérni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!