EP-képviselő: Háború vagy a béke, ez a választás tétje

2024. április 21. 14:56

„Csak a béke a megoldás és a békére csak a Fidesz a garancia” – jelentette ki Gál Kinga.

2024. április 21. 14:56

Nyitókép: Gál Kinga Facebook-oldala

Ha nem lesz változás Brüsszelben, akkor Európa belesodródik a háborúba. A háború vagy a béke a választás tétje június 9-én. 

Csak a béke a megoldás és a békére csak a Fidesz a garancia

 – jelentette ki a kormánypárt választási manifesztumára utalva Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Gál Kinga úgy fogalmazott, sokszor volt fontos egy választás, de ilyen hatalmas tétje talán még egyiknek sem volt. A képviselő ezért erős kampányra számít.

A Fidesz alelnöki posztját is betöltő politikus kifejtette, a manifesztum rövid, de velős dokumentum, azonosítja a Brüsszelben tapasztalható legfőbb problémákat.

A Nemzeti Konzervativizmus Konferencián (NatCon) történtekre utalva Gál Kinga hangsúlyozta, „a hét elején szembesültünk azzal, hogy mekkora probléma van Nyugat-Európában, mekkora probléma van Brüsszelben. 

Gyakorlatilag nincs szólásszabadság, veszélyeztetik a véleménynyilvánítás szabadságát”

– tette hozzá.

Húsz évvel az uniós csatlakozásunk után "ott tartunk Nyugat-Európában, hogy betiltanak egy rendezvényt" - az ezt elrendelő helyi polgármester végzése szerint - azért, mert tradicionalisták a résztvevők, konzervatív szemléletmódot sugároznak, a nemzeti szuverenitás védelmére összpontosítanak - közölte a képviselő.

Óriási a tét 

A politikus leszögezte, óriási a tét. 

Véget kell vetni az ideológiai háborúnak, a gondolatrendőrségnek, ami most Brüsszelben uralkodik, 

újra ki kell állni a szabadságunkért. Nemet kell mondani a háborúra, a migrációra, a gender- és LMBTQ-propagandára - mondta.

Gál Kinga szavai szerint az EP teljesen elvesztette realitásérzékét, józanságát, és „erőltet minden olyasmit, ami rossz az európai embereknek”.

A képviselő arra figyelmeztetett, 

ha nem lesz változás Brüsszelben, akkor Európa belesodródik a háborúba.

Amennyiben nem állítják meg a migrációs hullámot, és nem védjük meg a határainkat, akkor ezek a migrációs hullámok tönkreteszik az európai nemzeteket. Ha a genderpropagandát nem sikerül megfékezni, el fogják venni gyermekeink jövőjét.

„Le kell váltani azokat, akik mostanra elbuktak”

Változás kell, le kell váltani azokat, akik mostanra elbuktak, hiszen nem tudták kezelni a válságot, megvédeni a békét Európában, nem érték el a közös európai célokat – szögezte le az alelnök.

A Fidesz politikusai – az egyre erősebb nyomás ellenére – következetesen kitartanak az illegális migrációt, a genderpropagandát elutasító álláspontjuk mellett, kiállnak a békért, hangsúlyozzák a fegyverszünet, a béketárgyalások szükségességét – tudatta Gál Kinga.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint példaként említette, ilyen volt a héten a miniszterelnökre nehezedő nyomás az Európai Tanács ülésen, ilyen lesz az EP következő – immár több mint tizedik – a Fidesz háborúellenes, migrációellenes, genderpropaganda-ellenes álláspontja miatti határozata, ismét „tele valótlan gyalázkodással”.

A politikus rámutatott: 

olyan képviselőkre van szükség, akik kiállnak a magyar nemzeti érdekekért. 

Mint mondta, a „dollárbaloldal” gyakorlatilag megszavazta az összes háborús jelentést, az összes illegális migrációt támogató határozatot, ezért egyértelmű, hogy ők nem fogják megvédeni a magyar nemzeti érdekeinket. Szavai szerint „őket kilóra megvették, és azoknak teljesítenek, akik a megrendelők”.

Érezhető Európában a változásra való igény

Gál Kinga úgy látja, érezhető egész Európában a változás, az igény arra, hogy 

visszatérjen a kontinens a józansághoz, a normalitáshoz. 

Ezt ma a jobboldali konzervatív erők képviselik – mondta.

A politikus bízik benne, hogy a megerősödött, együttműködő konzervatív jobboldal a választások után el tudja hozni a valódi változást, amire annyira szüksége van Európának.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:41
🍓 ️ ­­­A­ ­d­­­ö­­g­ö­s­­ ­l­­­á­n­­y­­o­­­k­­ ­­­v­­á­­­r­­n­a­­k­ ­­­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­.­𝗙­𝗨­­𝗡
Tommaso
2024. április 22. 16:53
szabadság és szuverenitás VAGY orosz elnyomás és gyarmatositás? minden európai képviselőjelöltnek nyilatkoznia kellene erről. ORBÁN, a NATO-áruló, és nemzetáruló jobboldal lejárt szavatosságú Megváltója A Moszkvában kitüntetett Szijjártó pedig a ruszki érdekek leplezetlen kiszolgálója. Az egyik nulla, a másik egy hiján egy. Gál Kinga csak egy gondolkodás nélküli visszhang.
Tommaso
2024. április 22. 16:53
Orbán Viktor: "Mivel is tudnánk elfedni a költségvetési hiányt, az inflációt, a korrupciót, a reálbércsökkenést, a forintromlást, az államadósságot, a pedofilmentegetésünket? Mivel is? MEGVAN! Tolsztojjal. A háború és béke kérdése előtérbe nyomásával.
Interista
2024. április 21. 17:34
Húha , agyhalott, birka balosok elszabadultak. Véres szájú semmirekellők fröcsögnek egy nem nekik fenntartott oldalon. Fosnak (joggal), hogy életük legnagyobb verését kapják a jobb oldaltól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!