Közeleg a felvételi időszak, itt vannak a tudnivalók

2024. április 10. 11:14

A teljes ügyintézés zárónapja 2024. július 10-e lesz.

2024. április 10. 11:14

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Újabb szakaszába lépett a felsőoktatási jelentkezés folyamata. Az elektronikus felvételi rendszerben már lehet adatokat és akár a kiválasztott helyek sorrendjét is módosítani – ezután fokozatosan aktiválják a többi funkciót is – derült ki az Oktatási Hivatal tájékoztatójából.

Közölék, az e-felvételiben az egyes funkciók ütemezetten válnak elérhetővé, 

a teljes ügyintézés zárónapja pedig 2024. július 10-e.

Addig a következő módosításokra nyílik lehetőség:

  • először olyan alapinformációk szerkeszthetőek, mint a jelentkező személyes adatai, illetve a jelentkezési helyek adatai, a megjelölt képzések és ezek sorrendje – a megjegyzés, hogy ezen adatok egyszer módosíthatóak,
  • április közepétől lehet majd pótolni a hiányzó dokumentumokat,
  • végül a különböző jelentkezési helyeken számított pontszámok is megtekinthetővé válnak

– írták.

A Felvi részletezése szerint módosítható a jelentkezési hely szerinti telephely is – feltéve, hogy az intézmény, szak, képzési szint és munkarend azonos, illetve ha egy jelentkezési helynek csak az egyik finanszírozási formáját jelölte meg a jelentkező, utólag felveheti annak másik finanszírozási formáját is.

Mindent az e-felvételi rendszerben lehet módosítani

A tájékoztatóban arra is kitértek, hogy vissza lehet vonni a korábban megadott jelentkezési helyet/helyeket is: azoknak érdemes így cselekedniük, akik mégsem szeretnének valamelyik megjelölt jelentkezési helyre bejutni. Ehhez is tartozik azonban egy fontos figyelmeztetés:

ha esetleg ismét meggondolná magát a jelentkező, visszavont jelentkezések nem vehetők fel újra.

A dokumentumpótlás alatt pedig azon nyomtatványok feltöltése értendő, amiket az eredeti jelentkezés óta szerzett meg a jelentkező és a pontszámításhoz nélkülözhetetlenek vagy éppen többletpontokat igazolnak.

Mivel tavaly óta a teljes felvételi rendszer elektronikus, 

az összes említett módosítás kizárólag az e-felvételi rendszerében tehető meg.

Ha valami hiányozna, és érkezne egy hiánypótlási felszólítás, az a „Hivatalos iratok” menüpontba kerül, de küldenek róla e-mail-értesítőt is – írta az oktatási portál.

A felsőoktatási felvételi ponthatárait várhatóan 2024. július 24-én hirdetik majd ki 

– olvasható a felvi.hu-n.

 

 

 

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:12
🍓 ️ ­­A­­ ­­­d­ö­­­g­ö­­s­­­ ­­­l­­­á­n­­­y­o­­k­­ ­­­v­á­­­r­­n­a­­k­­­ ­­­r­­­á­d­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­.­­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
egonsamu
2024. április 10. 11:41
Aki fiatal és egy csöpp esze van az már régen felismerte, hogy nem felsöoktatási intézményekbe kell tolongani, hanem egy mindenütt keresett szakmát kell kitanulni és önálló vállalkozóként tetöfedö, ács, vizvezetékszerelö, villanyszerelö, épülettechnikus, kömüves, burkoló, asztalos vagy fütés- gázszerelöként tevékenykedni. A diplomás semmittudókból már ma is túl sok van. Olyan emberekre van szükség, akik valamit meg tudnak javítani, szerkezeteket, rendszereket müködtetni és nem csak a náluk hiányzó észt osztogatják valami fennkölt elnevezésü haszontalan téma diplomájával a zsebükben..
Ez D-dúr és e-moll
2024. április 10. 11:37
Fontos tudnivaló! Ha enyhe fokban szellemi fogyatékos vagy, akkor bátran jelentkezz tanári szakra, mert annyira lecsökkentették a ponthatárokat, hogy oda fogyin is simán be tudsz jutni. Hogy nem tudod elvégezni vagy ha el is végzed, soha nem fogsz tudni tanítani, az már senkit nem érdekel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!