Nem csak a szegényebb családokat veszélyezteti a kapcsolati erőszak

2024. április 08. 09:11

A Drogkutató Intézet eseményén elhangzott, a magasabb társadalmi rétegeket is érinti a kapcsolati erőszak, a bántalmazottak pedig gyakran fordulnak legális vagy illegális szerekhez, hogy ezzel tompítsák fájdalmaikat.

2024. április 08. 09:11

Nyitókép: Drogkutató Intézet Facebook-oldala

A kapcsolati erőszak nemcsak a szegényebb, alacsonyabb iskolázottságú családoknál létező probléma, hanem a magasabb társadalmi rétegeket is érinti – hangzott el a Drogkutató Intézet által szervezett eseményen a Mathias Corvinus Collegiumban. Az eltérő társadalmi csoportoknál csupán a káros megküzdési stratégia és a választott szer tér el, és sokszor pont a szerhasználat hosszabbítja meg a bántalmazó kapcsolatok élettartamát.

Ezt is ajánljuk a témában

A munkaerő típusú és szexuális kizsákmányolás áldozatai között is sok a szenvedélybeteg: Boglacsik Tímea kapcsolati erőszak és emberkereskedelem-szakértő úgy véli, ha óvatosan akar becsülni, ezres, míg mások szerint tízezres számban élnek, elsősorban az alföldi tanyavilágban olyan helyzetben lévő emberek, akiket munkacélból zsákmányolnak ki.

Ha a családfő nem tudja kifizetni az uzsorát, akkor szolgaként használják, vagy eladják a családban lévő kislány szüzességét, de sokszor viszik el a munkaképes embereket, vagy akár egész családokat, a felhalmozott adósságuk pedig végeláthatatlanná válik

– jelentette ki a szakértő, aki úgy látja, a bántalmazottak legtöbbször azért fordulnak megoldásként a különféle legális vagy illegális szerekhez, hogy ezzel is tompítsák mentális és fizikai fájdalmaikat.

Téglásy Kristóf, a Drogkutató Intézet stratégiai igazgatója hozzátette, a hátrányos helyzetű térségekben és társadalmi csoportoknál az alkoholt és az alkohol-gyógyszer kombinációját felváltották az olcsó dizájner drogok. Hangsúlyozta, a problémára nem megoldás a drogok, például a marihuána elérhetővé tétele.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:13
🍓 ️ ­A­­­ ­d­ö­­­g­ö­s­­­ ­­­l­á­n­y­o­­­k­­ ­v­á­r­n­­a­­k­­­ ­­r­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­.­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
JohnDoe1984
2024. április 08. 11:57
"ha óvatosan akar becsülni, ezres, míg mások szerint tízezres számban élnek, elsősorban az alföldi tanyavilágban olyan helyzetben lévő emberek, akiket munkacélból zsákmányolnak ki. Ha a családfő nem tudja kifizetni az uzsorát, akkor szolgaként használják, vagy eladják a családban lévő kislány szüzességét, de sokszor viszik el a munkaképes embereket, vagy akár egész családokat" Óvatosan kérdezném meg a Brüsszel elfoglalásának lázában égő kormánypárti szavazókat, hogy mégis milyen országban élünk mi itt, ahol ezres számban történnek ilyen esetek? Mit tesz ez ellen Magyarország családbarát kormánya??? Odakint szörnyek járnak, akik rettegésben tartanak magyar embereket. Odakint szörnyek járnak és bár lehetőségük lenne tenni a védtelenek ellen, de inkább önös politikai érdekükre fókuszálva szemet hunynak a balkáni állapotok felett és inkább külföldi szabadságharcot folytatnak honfitársaik megvédése helyett...
victory
2024. április 08. 11:22
Ja, ez drogprobléma…
Zsolakomarom
2024. április 08. 09:49
A szegenyebb NERes csaladoket, mint VJ-MP minden bizonnyal fenyegeti. Igy mondja a kormany, azt nem mondja miert nem zavart ez a fideszben senkit, es most miert igen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!