Ugyanazzal a pápamobillal jár az új és a régi pápa

2013. május 10. 8:05
Exkluzív fényképeket közölt a Vatikánba visszaköltözött XVI. Benedek nyugalmazott pápáról a Chi olasz magazinújság, a felvételekből kiderül, hogy ugyanazzal a pápamobillal jár az új és a régi pápa.

Ezek az első fényképek, amelyek a Vatikánvárosba május 2-án visszatért XVI. Benedekről készültek. Az egyházfő február 28-án mondott le, akkor elhagyta a Vatikánt és májusig Castel Gandolfóban élt. A felvételeken a nyugalmazott pápa a Mater Ecclesiae kolostor előtt áll volt személyi titkára Georg Gänswein a Pápai Ház prefektusa és a pápamobil két sofőrjének társaságában.

A pápa közelében látható a pápamobil is, amely a Chi magazin szerint ugyanaz a fehér színű terepjáró, mellyel Ferenc pápa szokta körbejárni a Szent Péter teret a szerdai általános fogadásokon és a vasárnapi szentmise után. Az újság a Vatikán kockaköves utcáin siető Ferenc pápáról készült fotót is közölte. A március 13-án megválasztott pápa még a fehér pápai sapkáját is kézbe vette, hogy le ne essen a fejéről, amint siet. A Chi fotósa nem először tudta megközelíteni az egyházfőket: az újság volt az egyetlen, amely márciusban le tudta fényképezni a Castel Gandolfó-i pápai rezidencia kertjében sétáló XVI. Benedeket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában