Gyógyult aneurizma nyitotta meg az utat II. János Pál szentté avatásához

2013. július 15. 8:56
Az orvosok nem láttak reményt a gyógyulásra, mégis egy csapásra megszabadult betegségétől az a Costa Rica-i asszony, akinek agyi aneurizma utáni csodálatos felépülése nyitotta meg az utat Boldog II. János Pál pápa szentté avatásához – olvasható a catholicculture.org hírportálon.

A portál hírt adott arról, hogy az asszony első alkalommal beszélt a riportereknek személyes élményéről. Floribeth Mora története mindeddig titokban maradt, miután azonban a Vatikán megerősítette a csoda hitelességét, az asszony megosztotta történetét a nyilvánossággal. Az ötvenéves asszony elmondta, hogy az orvosok nem láttak reményt sem a gyógyulására, sem a túlélésére, amikor 2011. áprilisában aneurizmában szenvedett. Ő mégis imádkozott családjával együtt II. János Pál pápa közbenjárásáért, és amikor 2011. május 1-jén éppen az egykori pápa boldoggá avatását nézték a tévében, az asszony hirtelen jobban érezte magát.

Az orvosok megerősítették, hogy Mora teljesen meggyógyult, és megmagyarázhatatlan módon nyoma sincs az aneurizmának. Az esetet alaposan megvizsgálták az orvosokból és teológusokból álló testületek, melyek tagjai végül megállapították, hogy a Costa Rica-i asszony gyógyulása valóban csoda volt, olyan, amely megfelel a néhai lengyel pápa szentté avatásához szükséges követelményeknek. Az agyi aneurizma egy agyi ér „zsákszerű” kiboltosulása az agyban. Azért veszélyes, mert ha ez a zsák kiszakad, amire van bizonyos esély, akkor az súlyos agyvérzéshez vezet, amely nem ritkán halálos.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megmagyarázhatatlan gyógyulások mindég is előfordultak, sűrűbben, mint csodás események.II. János Pál csakugyan szentéletű ember volt,igény volt rá, hogy szentté avvassák,szükség volt egy csodás gyógyulásra, mért ne találtak volna ilyet?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában