A családot kell választani

2018. január 15. 14:54

Novák Katalin
Magyar Idők
Azért dolgozunk, hogy minél több ember élhesse meg azt, hogy nem feszül egymásnak a család és a munka.

„Ön politikus, tisztviselő és családanya. Mit gondol azok helyzetéről, akik a karrier és a család között kibékíthetetlen ellentétet vélnek felfedezni?

Amennyiben egymást kizáró ellentétbe kerül a kettő, akkor meggyőződésem szerint a családot kell választani. A kormány, a Fidesz és én személyesen is azért dolgozunk, hogy ez az ellentét minél ritkábban jelentkezzen. Minél több ember élhesse meg azt, hogy nem feszül egymásnak a család és a munka. Nem állítom azt, hogy ez a két dolog mindig harmóniában lehet, hogy soha nem érezzük napi szinten a nyomást egyik vagy másik irányból. Jó esetben azonban nem kerülhet az ember olyan helyzetbe, hogy végérvényesen az egyik vagy a másik mellett kelljen letennie a voksát. A családot és a munkát azért sem érdemes egy mérlegre helyezni, mert a koordináta-rendszer sem azonos, amiben ez a kettő elhelyezkedik.

Az ön koordináta-rendszerében számos pont van: két államtitkári poszt, pártalelnökség, három gyermek. Hogyan tudja a különféle teendőit összeegyeztetni?

Nincsen erre jó recept, legalábbis én nem ismerek ilyet. Rendkívül szerencsésnek tartom magam, mert izgalmas, jó feladatokat kapok, bizalmat szavaznak nekem, megadják a lehetőséget, hogy bizonyítsak, és ezt elmondhatom az életem bármely területéről. Alapvetően az ember a gyermekeitől is bizalmat kap, hogy megmutassa nekik, milyen fontosak számára. Feleségként bizalmat kap a férjétől, hogy képesek lesznek együtt egy életet végigépíteni, és ugyanígy bizalmat kaphatunk a munkánkban is. Az egyik erősíti a másikat. Számomra a gyerekek, a család energiaforrást, feltöltődést jelent. Ugyanez igaz a munkámra is, mert nem azt érzem, hogy áldozatot hozok azzal, hogy értelmes célokért dolgozom. Ebben támogat a családom. Én pedig a mindennapi munkámmal, Fidesz-alelnökként is igyekszem hozzájárulni ahhoz, hogy Magyarországon az emberek minden téren biztonságban érezzék magukat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés