Hollywood áldozatai – velük ki törődik?

2018. január 19. 11:44
Czefernek Léna
családihálo.hu

Léteznek apró trükkök arra, hogy a gyermek eljátsszon egy jelenetet anélkül, hogy tudná, miről szól.

„És itt jön be egy nagyon érdekes téma, amivel sokan nincsenek tisztában, mikor megnéznek egy olyan, idegszálakat borzoló filmet, amelyben gyerekszereplő is van: a rendezők tulajdonképpen úgy védik meg az apró színészpalántákat, hogy azoknak fogalmuk sincsen róla, miben is szerepelnek. Léteznek apró trükkök arra, hogy a gyermek eljátsszon egy jelenetet anélkül, hogy tudná, miről szól. Van, akinek hatalmas ajándékot adnak, hogy örömködjön, ha meg bánatot szeretnének látni az apró arcocskán, azt mondják neki például, hogy meghalt a kutyuskája. Hogy aztán kap a gyerek pszichológusi segítséget mindezek feldolgozására? Nem tudjuk.

Azt a történetet azonban mindenki ismeri, milyen rettenetes gyerekkora (nem) volt az E.T.-ben szereplő Drew Barrymore-nak, aki ugyan jelenleg már kiegyensúlyozottnak mondható családi életet él, de tíz évesen drog- és alkoholproblémái voltak, amelyek elkísérték őt fiatal felnőttkoráig. Láttunk már nem egy, borzalmasan kiábrándító képet a Reszkessetek betörők gyereksztárjáról, Maculay Culkin-ről is, aki minden idők 100 legnagyobb gyerek sztárja között a második helyet foglalja el, ám kábítószer-visszaélések miatt még vádat is emeltek ellene. Edward Furlong-ról se feledkezzünk, meg, aki a Terminátor 2 -ben tűnt fel szépreményű ifjú tehetségként, ám jelenleg inkább B-kategóriás filmek jutnak neki osztályrészül rendőrségi ügyei és drog illetve alkoholproblémái miatt. Vagy mindez csak véletlen lenne?

Valószínűleg nem, az álomgyár már régóta termeli ki magából a magánéleti problémákkal küzdő gyerekszínészeket, gondoljunk csak Judy Garlandra, az Óz, a csodák csodája sztárjára, aki noha életének negyvenhét évéből negyvenötöt rivaldafényben töltött, mégis magánéleti problémák, öt házasság, gyógyszerfüggőség és öngyilkossági kísérletek kísérték mindennapjait, míg végül gyógyszer-túladagolásban halt meg.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://nemzedek.mandiner.hu/trackback/31207