Miklósa Erika: A Virtuózok jelentősége a kulturális érték megőrzése

2018. február 6. 8:49
A Virtuózok tehetségkutatóról nyilatkozott Miklósa Erika operaénekes.

A Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató műsor jelentősége a kulturális érték megőrzésében, a tehetségek felfedezésében és követésében rejlik - közölte Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekes, a Duna Televízióban tavasszal induló műsor zsűritagja az MTI-vel. Az ifjú tehetségek még jelentkezhetnek a műsorba.

Miklósa Erika kiemelte, hogy Magyarország első komolyzenei tehetségkutatójától továbbra is csak pozitív élményeket vár. „A zsűriben résztvevő társaimmal mindig nagy izgalommal várjuk a Virtuózok adásait, mert elképesztően példaértékű életekkel, művészettel találkozunk. Köszönettel tartozunk minden alapfokon tanító zenepedagógusnak ezért” – hangsúlyozta.

Az operaénekes hozzátette: a zsűri feladata felismerni az alatt a pár perc alatt, amíg az ifjú tehetség előadja produkcióját, hogy mi a legmegfelelőbb kulcs a lelkéhez, amivel értékes szakmai, pályavezetési tanácsokkal szolgálhatnak számára. Ha kérdéssel, kéréssel fordulnak hozzá a fiatalok, szívesen osztja meg tapasztalatait velük, ezek a pillanatok rá is inspirálóan hatnak - jegyezte meg Miklósa Erika.

 A tehetséges fiatalok még jelentkezhetnek a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor negyedik évadába a mediaklikk.hu/virtuozok oldalon. A Virtuózokba azoknak a jelentkezését várják, akik kiválóan játszanak a klasszikus zene hangszereinek egyikén vagy klasszikus énekben nyújtanak kiemelkedő teljesítményt. Visszavárják az idei szériába azokat a versenyzőket is, akik az előző három sorozatban a válogató műsorokból nem jutottak tovább, de ismét szeretnék magukat megmérettetni.

Ezúttal is három korcsoportban nevezhetnek a fiatalok: a Kicsik korcsoportjában 2003. június 1. és 2011. május 31. között született gyerekek mérhetik össze tudásukat. A Tinik korcsoportjában az 1998. június 1. és 2003. május 31. között született fiatalok indulhatnak, az 1993. június 1. és 1998. május 31. között született ifjak pedig a Nagyok korcsoportjának hangszeres mezőnyében bizonyíthatnak. A Nagyok korcsoportjának ének kategóriájába az 1990. június 1. és 1998. május 31. között született fiatalok küldhetik el nevezésüket.

A tehetségkutatáson túl a Virtuózok célja, hogy minél szélesebb körben megismertesse és megszerettesse a klasszikus zenét, felmutatva annak szépségét, összetettségét, jelenvalóságát. A zsűriben Miklósa Erika operaénekes mellett Balázs János Liszt- és Junior Prima díjas zongoraművész; Batta András Széchenyi-díjas zenetörténész; Kesselyák Gergely, az Operaház első karmestere, Liszt-díjas művész és Várdai István Liszt-díjas csellóművész foglal helyet.

(MTI)

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában