Már nem menő az ivás

Egyre kevésbé menő a züllés a fiatalok körében

2018. február 26. 10:20

Egy friss ausztrál kutatás szerint a fiatalok jóval kevesebbet isznak és dohányoznak, mint pár évvel ezelőtt.

Az ausztrál fiatalok, az előző generációhoz képest lényegesen kevesebb alkoholt, drogot és cigarettát vesznek fogyasztanak – írja a Sydney Morning Herald. Az újság egy több tízezer fiatal szokásait elemző kutatásra hivatkozik, amiből kiderül, hogy a szexualitás terén is visszafogottabb a mostani ausztrál fiatalság, mint a pár évvel korábbi.

Korábban arról lehetett folyton hallani, hogy a fiatalok hétvégenként versenyt isznak, és komoly alkoholproblémákkal küzdenek. Úgy tűnik, benőtt az ausztrál fiatalok feje lágya.

A kutatás szerint, míg 1999-ben a kiskamasz válaszadók 70 százaléka mondta azt, hogy már ivott alkoholt, a mostani kutatásban már csak 45 százalék! Változott az alkohol első kipróbálásának időpontja is, az 1998-ban mért 14,4 évről 16,1 évre. A változás Ausztrália mellett más országokban is bekövetkezett. Angliában például sorra mennek csődbe a pubok, részben azért, mert a fiatalok kevesebbet isznak.

Csökken a tudatmódosító szerek kipróbálásának és használatának gyakorisága is, illetve kitolódik az első szexuális élmény időpontja is. Mostanra 54-ről 41 százalékra csökkent azoknak 14-18 év közötti fiataloknak a száma, akik ebben az életkorban vesztették el szüzességüket.

 

 

A bejegyzés trackback címe: https://nemzedek.mandiner.hu/trackback/31368