Rengeteg magyar diák tanulhat Oxbridge-ben

2018. február 26. 11:13
Kitűnő felvételi arányokat érnek el a magyar diákok Angliában.

Sok magyar diák jut be az Oxfordi Egyetemre és a Cambridge-i Egyetemre – írja az Eduline.hu. Közép-Európában nálunk a legmagasabb az angol elit egyetemekre sikeresen felvételizők aránya.

A magyar diákok lekörözték az osztrák, a lengyel, a cseh, a román és a szlovák középiskolásokat is, 2015 és 2017 között ugyanis a magyar jelentkezők 26 százaléka, összesen 137-en nyertek felvételt Oxfordba vagy Cambridge-be – többen, mint ahányan Ausztriából, Csehországból és Szlovákiából összesen. A régió országai közül nálunk a legmagasabb az egy főre jutó sikeres oxfordi és cambridge-i felvételik száma.

 

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ezek a diákok azokból az elitgimikből kerültek ki, akik mind ott voltak az oktatási reformot követelők között, és akiket itt egytől-egyig lefikáztatok.

Valahol azt olvastam, hogy néhány nyugati elitegyetem figyeli a Mo-i tanulmányi versenyeket és a kiválasztott legjobbaknak mérsékelt tandíjat vagy mentességet kínál. Az Ő érdekük is az, hogy a legjobbakat szipkázzák el, mert az egyetemek is versenyeznek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés