Novák Katalin: A csokkal minden családnak segíteni szeretnénk

2018. március 1. 7:50
Egyszerűbb és gyorsabb lesz a csokhoz való hozzáférés.

A családi otthonteremtési kedvezménnyel, a csokkal a kormány mindenkinek segíteni szeretne, aki gyermekvállalás előtt áll vagy már gyermeket nevel – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Novák Katalin azt mondta: a csok nem szociális alapú támogatás, mint régen a szocpol volt, hanem teljesen új elveken alapul. Az államtitkár felidézte: a csoknak köszönhetően 68 ezer család tudott új otthonba költözni, és csaknem 190 milliárd forintot fordítottak erre a célra.

Novák Katalint a szerdán kihirdetett rendeletmódosításokról kérdezték, amelyek egyszerűbbé, gyorsabbá teszik a csokhoz való hozzáférést. Elmondta, korábban a csokot igénylőknek egy nagyobb paksamétával kellett bemenniük a bankba, és 23 dokumentumot kellett beszerezniük. A mostani jogszabályváltozás egyik újdonsága a nyilatkozati elv, amelynek értelmében elegendő lesz néhány dokumentumot és egy nyilatkozatot aláírni, amelyben az igénylő büntetőjogi felelősségének tudatában nyilatkozik körülményeiről – ismertette.

(MTI)

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az LMP meg eltörölné a csokot, nehogy könnyebb legyen a családoknak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában