Megválasztották a világ legjobb tanárát

2018. március 19. 08:47

Hátrányos helyzetű gyerekeket tanít a világ legjobb pedagógusa.

Angol tanárnő nyerte el a világ legjobb tanárának díját idén – írja a Euronews. A Global Teacher Prize-t Dubajban adták át vasárnap. A győztes Andria Zafirakou London egyik legveszélyesebb kerületében dolgozik. Több, mint 30 nyelven tanulta meg köszönteni diákjait.

Andria Zafirakou egy észak-londoni középiskolában tanít művészettörténetet, ahová etnikailag sokszínű és többnyire mélyszegénységben élő diákok járnak. Az iskola környéke az angol főváros egyik legveszélyesebb kerületében van.

A 39 éves tanárnő felismerte, hogy komoly gondot okoz tanulóinak leckét írniuk túlzsúfolt otthonaikban, ezért hétvégente megnyitotta előttük az iskolát, hogy csendes helyen készülhessenek.

„A munkámnak nincs vége, amikor kilépek az osztályteremből. Érdekel az életük, és biztosítom, hogy tudjak nekik segíteni, bármilyen gondokkal is küszködnek.”

A euronews cikkéből kiderül, hogy a nyertest 173 ország 30 ezer nevezett tanára közül választották ki. A döntőbe csupán tízen juthatnak be. A díjjal pénzjutalom is jár, mintegy egymillió dollárnak megfelelő összeg. Ennek feltétele azonban, hogy a nyertes a díj átvételét követően még legalább öt évig tanárként dolgozzon.

 

 

A bejegyzés trackback címe: https://nemzedek.mandiner.hu/trackback/31450