Novák Katalin: Folytatódnak a jelentős bölcsőde- és óvodafejlesztések

2018. március 20. 10:17
A kormány 110 milliárd forintot fordít bölcsőde- és óvodafejlesztésekre.

A kormány 110 milliárd forintot tudott előirányozni bölcsőde- és óvodafejlesztésekre, a beruházások egy része már megvalósult vagy megvalósítás alatt áll – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírteleken.

Novák Katalin a helyi óvoda és bölcsőde 270 millió forintos fejlesztését megemlítve elmondta, az elmúlt években mintegy kilencezer férőhelyet tudtak megújítani vagy létrehozni ezekben az intézményekben. A fejlesztések mellett a kabinet az itt dolgozókra, például az óvodapedagógusok anyagi és erkölcsi megbecsülésére is gondolt – jelezte az államtitkár. Hozzátette, 1200-al több óvodapedagógus dolgozik ma, mint 2010-ben, a bérük pedig a korábbiakhoz képest átlagosan a kétszeresére emelkedett a pedagógus-életpályamodellnek köszönhetően.

Az államtitkár arról is beszélt, a hároméves kortól kötelező óvodáztatásnak nagyon komoly felzárkóztató hatása van. Ma Magyarországon szinte minden hároméves korú gyermek óvodába jár, elenyésző azoknak a gyerekeknek a száma, akiknek a szülei felmentést kérnek ez alól – közölte Novák Katalin.

A nyírteleki beruházásról szólva elmondta, a 110 férőhelyes óvoda teljesen megújul, új épületet kapnak a gyerekek és a dolgozók, abban új kiszolgálóhelyiségeket, foglalkoztatókat és tornaszobát alakítanak majd ki. Novák Katalin megjegyezte, a Nyírteleket is magában foglaló nyíregyházi 2-es számú választókerületbe mintegy egymilliárd forint érkezik különböző óvodafejlesztésekre.

Vinnai Győző, a Fidesz térségi országgyűlési képviselője, a körzet Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltje elmondta, a választókerület húsz települése közül ötben van folyamatban bölcsőde- és óvodafelújítás, a többi helyen nagyrészt már megtörténtek a rekonstrukciók. Tiszalök, Tiszavasvári, Timár és Tiszanagyfalu vár még arra, hogy megújuljanak az ilyen jellegű intézményei, a következő kormányzati ciklusban kiemelt figyelmet fognak kapni ezek a beruházások – ígérte Vinnai Győző.

(MTI)

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában