Arról, ami összeköt minket

2018. március 26. 8:18

Szájer József
Magyar Idők
Elsődleges kötelességünk a közvetlen környezetünkről, családunkról, szomszédainkról, barátainkról való gondoskodás.

„Elsődleges kötelességünk a közvetlen környezetünkről, családunkról, szomszédainkról, barátainkról való gondoskodás, ezután jön a településünk és a nemzetünk. Európa és a világ irányában is bírunk morális kötelmekkel, de ez már korántsem olyan erős, mint az előbbi.

Hiába magyarázható el akár racionálisan is, hogy ugyanaz az adomány arányosan többet tud segíteni Afrika éhezőinek, mintha azt esetleg a vacsoráját vagy fontos gyógyszerét megvásárolni képtelen nyugdíjas szomszédunknak adjuk, mégis úgy érezzük, hogy idegen, tőlünk távol élő emberekhez képest emberibb gesztus a közvetlen környezetünk segítése. A szívünk és az eszünk is ezt diktálja, mondjanak erről bármit is a világot és a gondolkodásunkat átalakítani törekvő nagyokosok.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

hogy miafaszom? miert kene nekem gondoskodni szomszedokrol?
Az embernek azokrol a csaladtagjairol kell gondoskodni akik onhibajukon kivul MEG (gyerekek) vagy MAR (idos szulok, nagyszulok) keptelenek magukrol gondoskodni.

Minden mas esetben a csalad legfeljebb segit egymas kozt, de nem "gondoskodik", es erre nem is koteles. Tavolabb meg plane.

persze ertem a mondanivalot es egyet is ertek vele, csak volt ez a szerencsetlen megfogalmazas amit nem igy kellett volna.

Szájert a felnőtt lány és a felesége várja. Nincsenek fiai, főleg nem kisfiai.

el kellett volna olvasnod a teljes cikket.
Vannak olyan emberek, akik visznek egy tényér leves a szomszédjuknak, vagy megkínálják őket a frissensült süteményükkel, kiváltják a gyógyszerüket, megveszik a szükséges élelmiszereket, ha bajban van. Ez csak természetes.

De nem erről szól a cikk. Ez csak egy szegmense volt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés