Liberalizálni szeretnék az abortusz szabályozását Európa-szerte

2018. március 28. 9:32
Több európai országban is könnyebbé válhat az abortuszok végrehajtása a közeljövőben.

Németországban heves tiltakozást váltott ki a 219a számú paragrafus, amely megtiltja az orvosoknak az abortuszról szóló tájékoztatást, illetve az abortusz hirdetését – írja a Magyar Nemzet. A tiltakozások miatt, Jens Spahn egészségügyi miniszter az információadással kapcsolatban visszakozott, de a reklámtilalomra vonatkozó bekezdést nem kívánja megváltoztatni.

Az abortusztörvényt már 25 éve változatlanul alkalmazzák a németeknél, de most változás jöhet. Spahn azt nyilatkozta, hogy amikor „egy nő nehéz, ráadásul igen intim helyzetben van, szüksége lehet bizonyos információkra”. A miniszter kizárólag olyan tájékoztatást tartana elfogadhatónak, amely semleges, és egyik irányba sem befolyásolja a pácienst. A hirdetésekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: „az állatok védelme érdekében is többet teszünk, mint a meg nem született gyerekek életéért”.

Pár napja Varsóban mintegy 50 ezer nő tiltakozott a kormány javaslata ellen, amely tovább nehezítené az abortuszok elvégzését az országban. A fekete ruhát viselő tüntetők vörös, tenyér formájú „Stop” feliratú táblákat emeltek a magasba. Az abortuszpárti demonstrálók a katolikus egyházat hibáztatják a törvénymódosítás miatt. Az új tervezet megengedné az abortuszt, ha a nő nemi erőszak áldozata volt, vagy, ha a terhesség veszélyeztetné az egészségét, de nem ad lehetőséget terhességmegszakításra, ha a magzat sérült, betegségben szenved, vagy, ha igen nagy az esély arra, hogy a születendő gyerek Down-szindrómás lesz.

Az abortusszal kapcsolatos legszigorúbb szabályok Európában a katolikus Írországban vannak életben. Egyetlen esetben engedélyezett csak az abortusz: ha az orvos szerint magzat kihordása az anya életét veszélyeztetné. Egy mozgalom már évek óta küzd, hogy liberalizálják a szabályozást. Az ír miniszterelnök, Leo Varadkar január legvégén bejelentette, hogy népszavazásra bocsátja a kérdést. A népszavazás fog dönteni arról, hogy hatályon kívül helyezzék-e azt az alkotmánymódosítást, amely megtiltja az abortuszt Írországban.

 

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha a gyerek 3 evesen leesik, eltorik a gerince es toloszekbe kenyszerul, megengedi e a torveny hogy a szulo megolje?

Az elet a fogantatastol kezdve elet. Ha valaki nem akar megfoganni, arra mar van szamos igen hatekony modszer, igy a gyilkossagot nem kell alkalmazni.

A fokozódó gyerektelenség a liberalizmus következménye. A személyes függetlenséget a gyerekekről való lemondással alapozzák meg.

Néha még mi is nagyon egyet tudunk érteni...

A muszlimok ugyanazt mondják az abortuszra, mint a katolikusok.
Vagyis számukra is egyenlő a gyilkossággal.
A gyilkosság pedig mindenképpen gyilkosság, akárki és akármilyen okból követi is el.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés