Magyar gyerekekben látjuk a jövőt

2018. április 4. 8:06

Novák Katalin
Magyar Idők
Úgy gondolom, az európai emberek alapvetően családközpontúak, és jelentős részüknek erős nemzeti identitása van, ezért meggyőződésem, hogy előbb-utóbb Európa vezetői is fel fognak ébredni és belátják, hogy a kultúránk alapjait nem lehet megtagadni. Interjú.

„Ön a munkája révén sokfelé jár a világban. Milyen visszhangja van a magyar családpolitikának?

Egyre többen érdeklődnek a gyakorlatunk iránt. Amikor külföldi konferenciákon arról beszélek, hogy nálunk hároméves kortól kötelező az óvoda, ingyen étkezhetnek a gyerekek és ingyen kaphatnak tankönyveket, erre a jóval gazdagabb országok vezetői is felkapják a fejüket, mert náluk nincsenek ilyen támogatások. Aztán ott van például a csok is. Külföldön ezt egy nagyon jó gyakorlatnak tartják. Sokan csodálkoznak is, hogy ennyire bőkezűen támogatjuk a családok otthonteremtését. És igen, valóban támogatjuk és támogatni fogjuk a jövőben is, mert a magyar emberek akkor érzik biztonságban magukat, ha saját tulajdonú lakásban élhetnek. Úgy gondolom, az európai emberek alapvetően családközpontúak, és jelentős részüknek erős nemzeti identitása van, ezért meggyőződésem, hogy előbb-utóbb Európa vezetői is fel fognak ébredni és belátják, hogy a kultúránk alapjait nem lehet megtagadni. Látják azt is számos országban, hisz a saját bőrükön tapasztalják, milyen veszélyt jelent és milyen kára van annak, ha tömegesen bejönnek eltérő kultúrájú és vallású emberek. Ne felejtsük el, hogy ezek az emberek a szociális ellátórendszer haszonélvezői kívánnak lenni, és eszük ágában sincs integrálódni a mi társadalmainkba. Ők nem akarják elfogadni a mi szabályainkat. Más értékrend mellett szerveződnek, és nyilván ebből addig semmi gond nincs, amíg mindenki a saját közegében él és mozog. De amikor ez a kettő ütközik egymással, és van egy éppen önfeladás előtt álló Európánk, valamint egy terjeszkedő iszlám, akkor nem olyan nehéz kikövetkeztetni, hogy ki és hogyan kerekedik felül. Az európai vezetőknek és politikusoknak be kell látniuk, hogy az általuk értékesnek tartott semlegesség és értéktelenség nem vezet sehova, ha mégis, akkor csak egy irányba, a teljes önfeladáshoz. Számomra ezt jelenti, ha igent mondunk a tömeges bevándorlásra, és úgy gondolom, most már egyre többen tisztán látnak ebben a kérdésben. Ezért képviselünk mi, magyarok egy saját véleményt és járunk más utat, mint a többi állam. Mi arra költünk, hogy megerősödjünk, hogy kihasználjuk a belső erőforrásainkat és megvédjük a határainkat. Ha erre helyezzük a hangsúlyt, akkor olyan alternatívát mutatunk, amellyel reményeink szerint hosszú távon is egy békés szigetet tudunk teremteni Európában. Bízom benne, hogy mások is követik majd a példánkat, és Európa vezetői is felismerik, mi a megmaradásunk záloga.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A sorrend úgy néz ki: Isten, haza, család.

Ha azt a társadalmi berendezkedést választod vallásnak, akkor a nemzeted lényegtelen, a család, pedig nem azonos azzal, amit mi nevezünk annak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés