A magyar fiatalok bárhol meg tudják állni a helyüket az egész világon

2018. április 24. 9:50

Orbán Viktor
Miniszterelnök.hu
Építsük fel közösen azt a Magyarországot, ahová mindig vissza lehet térni.

„Kedves Pályaválasztó Fiatalok!

Egyszer Böjte Csabától azt hallottam, hogy az életünk olyan, mint egy marék aranypor: rendkívüli érték, rajtunk múlik, hogy mit kezdünk vele. Ha bátran és jól használjuk, kamatozni fog, de ha csak a kezünkben tartogatjuk, kiperegnek az aranyszemek az ujjaink közül. Ha jó szakmát választotok, akkor biztos jövő vár rátok, Magyarország és a világ legjelentősebb cégeinek lehettek megbecsült és elismert szakemberei. Hamarosan eljön az idő, amikor hazánk jövőjét Ti fogjátok alakítani. Hogy milyen lesz Magyarország húsz vagy harminc év múlva, azon is múlik, hogy Ti, Önök most milyen utat választotok magatoknak. Azok a fiúk és lányok, akik ezen a versenyen szerepelnek, néhány éve még ugyanez előtt a választás előtt álltak, ma pedig már saját szakmájuk sztárjai. Most pedig azért versenyeznek, hogy hamarosan Európa legjobbjaival mérhessék össze tudásukat.

Tisztelt Diákok!

Én azt kérem Tőletek, Önöktől, hogy építsük fel közösen azt a Magyarországot, ahová mindig vissza lehet térni. Mi, magyarok már megszoktuk, hogy mindenért meg kell küzdenünk, még a saját szakembereinkért, a saját fiataljainkért és a saját jövőnkért is. Tudnotok kell, hogy Európa ma úgy van összerakva, úgy van megalkotva, hogy szerencsésebb múltú és gazdagabb országok el tudják szívni más nemzetek szakképzett fiataljait. Ránk, rátok is pályáznak más országok munkaadói. Erre mi, magyarok két választ adhatunk. Egyrészt büszkék vagyunk rá, hogy a magyar fiatalok bárhol meg tudják állni a helyüket az egész világon. Másrészt felépítjük azt a Magyarországot, ahol a fiatalokat munkahely, tisztességes fizetés, biztonság, a saját családi otthon lehetősége várja. Gondoljátok el, mire is lenne jó egy olyan világ, amelyben nem mondhatja el az ember, hogy van egy nyelv, egy kultúra, egy haza, amely az ő otthona, és ahova ő bármikor visszatérhet. Erről szólt a legutóbbi, április 8-ai országgyűlési választás is. A magyarok úgy döntöttek, Magyarország továbbra is maradjon magyar ország. Olyan országot kell építeni, ahol a munkásoknak és a munkának becsülete van. Ahol minden fiatal kezébe jut egy értékes szakma vagy hasznos diploma. Ez a célunk, ezért kötöttünk megállapodást a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával, és ezért fogunk újabb megállapodást kötni velük az előttünk álló négy évre is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Rosszul tudja "fegyőr" (a biológia nekünk dolgozik).
Sokszor az apák temetik el a fiaikat.

Nem láttam, hogy mi volt a fő, vagy nem fő érvük a diákoknak és a tanároknak a rossz oktatásról.
Talán a tanárok tüntettek, hogy a diákok még gimiben sem tudják az egyszer egyet, vagy nem tanulják meg a legfontosabb magyar történelmi eseményeket, a hozzárendelt évszámokkal? Vagy mi a problémájuk?
A diákok tüntetnek, hogy rosszak a tanárok, képtelenek tanítani, mert egész órán őket kell fegyelmezniük a nemtörődöm szülők helyett?
De majd te segítesz nekem, remélem.

Azóta mennek el más országokba dolgozni a nyelveket némileg beszélők, amióta megnyitották a határokat és szabad a pálya.

Ha ezt írod Orbánnak, mit írnál a spanyol, román, miniszterelnököknek?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés