Anyák napjára

2018. május 6. 8:55

Novák Katalin
Magyar Idők
Az anyaság felelősség, aggodalom, törődés, lemondás, áldozat. Az anyaság büszkeség, gondoskodás, boldogság, szeretet.

„Ültem a kórházi ágy mellett, és néztem, ahogy csepeg a kislányunk karjába kötött infúzió. Sápadt arcát figyeltem, és arra gondoltam, bár átvehetném a fájdalmát, bár hordozhatnám a terheit, bár megkímélhetném őt minden szenvedéstől! Ez egy olyan meghatározó pillanat volt, amikor – immár sokadszor – mélyen átéreztem, mit jelent anyának lenni. Az anyaság felelősség, aggodalom, törődés, lemondás, áldozat. Az anyaság büszkeség, gondoskodás, boldogság, szeretet.

Az anyaság egy olyan hivatás, amelyet egész életünkben tanulunk, és könyvekből nem tanulható meg. Egy napi huszonnégy órás szolgálat az első pillanattól az utolsóig. Olyan hivatás, ahol nincs munkaköri leírás, nincs helyettes és a fizetést sem forintban mérik.

Anyának lenni számomra az élet legszebb ajándéka és legnagyobb feladata. Jelen lenni, akkor és úgy, amikor és ahogy arra éppen szükség van. Terelgetni, de nem elterelni a gyerekeinket, határokat húzni és azokat megtartani, ösztönözni, de nem elbizakodottá tenni, megóvni, de nem túlfélteni, önállóságot adni, de nem magukra hagyni őket, biztonságot nyújtani, de életrevalóságra nevelni, példát mutatni, de nem kényszerpályát. És megtanítani őket szeretni, megmutatni nekik a család erejét és fontosságát. Nem eltékozolni a ránk bízott kincseket. Számomra ezt jelenti az anyaság.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szégyellje magát, aki ebbe is politikát kever.

Kérdezz meg egy gazdag nyugati országban, pl. Franciaországban élő magyart, hogy ott mennyi kedvezményt kapnak az édesanyák!
Vagy akár egy Olaszországban élőt! Le fog esni az állad.
De magadnak kell visszaraknod.

Ha megtudtad, gondolkozz el, hogy ez az általad annyira lesajnált csóró kis Magyarország, mi mindenben segíti őket, a családokat.

Úgy érted, hogy egy háromgyerekes édesanya anyák napján, - se - beszélhessen arról, hogy milyen érzés édesanyának lenni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés