Levél a férfiaknak!

2018. május 9. 9:01

Böjte Csaba
Magyar Kurír
Seperd ki életedből a félelmet, merj az élet mellett dönteni!

„Kedves férfiak, mikor a feleséged szül, akkor nemcsak egy gyermek születik, hanem egy édesanya, egy édesapa is! Gyermeked születése tesz férfivá téged, nélküle egy elkezdett torzó, egy be nem fejezett vázlat vagy! Ezt akarod?! Bangó, önző vén legényként akarod leélni életed? Vagy jobb esetben te magad akarsz gyermeked nagyapja lenni? Mire vársz?!

Arra biztatlak, hogy seperd ki életedből a félelmet, merj az élet mellett dönteni, merj kedvesed elé állni, merd megkérni a kezét, légy férfi, tedd feleségedet anyává, magadat meg boldog családapává, értékes gyümölcstől roskadozó termékeny fává! Vállald a családot, a gyermeked, gondoskodj szeretteidről, nap mint nap gyönyörködj házad népében és boldog leszel!!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem elég ám egy idézetet beírni a Szentírásból, tudni kell, hogy kiknek és mi okból írja, jelen esetben Szent Pál ezt a mondatot.
Kár, hogy nem olvastad el, a levél elejét, így a saját csapdádba estél. így te magad váltál Böjte atya elítélőjévé. Holott az atya erre biztat:
"Arra biztatlak, hogy seperd ki életedből a félelmet, merj az élet mellett dönteni, merj kedvesed elé állni, merd megkérni a kezét, légy férfi, tedd feleségedet anyává, magadat meg boldog családapává, értékes gyümölcstől roskadozó termékeny fává! Vállald a családot, a gyermeked, gondoskodj szeretteidről, nap mint nap gyönyörködj házad népében és boldog leszel!!”

Szent Pál pedig erről ír:

Ezért Isten gyalázatos szenvedélyeknek szolgáltatta ki őket. Mint ahogy asszonyaik felcserélték a természetes érintkezést a természetellenessel, ugyanúgy a férfiak is elhagyták a női nemmel való természetes érintkezést, és egymás iránt gerjedtek fel kívánságukban; férfiak férfiakkal fajtalankodtak, de el is veszik tévelygésük méltó jutalmát önmagukban. És mivel nem méltatták Istent arra, hogy megtartsák ismeretükben, Isten kiszolgáltatta őket az erkölcsi ítéletre képtelen gondolkodásnak, hogy azt tegyék, ami nem illik. Ezért tele vannak mindenféle hamissággal, gonoszsággal, kapzsisággal, viszálykodással, álnoksággal, rosszindulattal; besúgók, rágalmazók, istengyűlölők, gőgösek, dicsekvők, találékonyak a rosszban, szüleiknek engedetlenek, kíméletlenek, szószegők, szeretetlenek és irgalmatlanok. Ők ugyan megismerték Istennek azt az elhatározását, hogy akik ilyeneket cselekszenek, méltók a halálra, mégis nem csak maguk cselekszik ezeket, hanem azokkal is egyetértenek, akik ilyeneket művelnek.
Róm 1,26-31

Gyönyörű gondolat.
Csak éppen nem beszél a 28+ évesen szülni "vágyó" nőkről.
A házasság mint intézmény kiüresedéséről, férfiellenessé válásáról.

Először jó ideig, a saját fizetéséből fogadta be a gyerekeket.
Például azt a csecsemőt is, akit a templom előtt a kezébe nyomott az anyja.
Vagy amikor hívta egy nagymama, hogy van egy unokája, fogadja már be. Csaba testvér visszakérdezett, hogy biztos, hogy egy?
Jó, hát kettő, mondta az asszony. De nem kettő volt, hanem négy!
És befogadta! És a többi több, mint 5000 is a 25 év alatt!

"Igen, folyamatos félrevert harangok mellett nem lehet családot alapítani, munkát vállalni, gyereket szülni. Abba kellene hagyjuk az állandó pánikolást, nyafogást, siránkozást és merjük kimondani a gyerekeink, fiataljaink előtt, hogy ennyi cipőnk, ruhánk soha nem volt, és őseinknek sem volt az elmúlt ezer év alatt, és azt is mondjuk el, hogy ilyen mennyiségű élelmiszer, információ, luxuscikk soha nem volt még a Kárpát-medencében. Nehéz a magyar ember sorsa? Igen, vagy 10-20 kilóval átlagban valóban nehezebb a kelleténél, és ezért kell fogyókúrázzunk. Ennyi kövér ember, megműveletlen föld, leszüreteletlen almafa, megkapálatlan szőlőtőke soha nem volt itt a Kárpát-medencében! Miért sírunk? Miért űzzük el gyermekeinket, fiataljainkat falvainkból, városainkból?? "

https://www.magyarkurir.hu/hir..

Mert, most a férfiakhoz szólt. Arról, hogy ők merjenek dönteni, megházasodni, gyerekeket vállalni. Egy nő nem kérheti meg a férfi kezét.
Amit hiányolsz, arról is beszél, de nem ebben a cikkben. Keresd meg!

Mit is mond Jézus?
„Nem mindenki tudja fölfogni ezt, csak akinek Isten megadja. Van, aki anyja méhéből úgy született, hogy képtelen házasságra, van, akit az emberek tettek képtelenné rá, de van, aki a mennyek országáért önként lemond róla. Aki föl tudja fogni, fogja föl!”
Mt 19,11-12

"S mindaz, aki elhagyja értem otthonát, testvéreit, nővéreit, atyját, anyját, feleségét, gyermekeit vagy földjét, százannyit kap és örökségül kapja az örök életet."
Mt19,29

Ez a jézusi beszéd a farizeusok és írástudók ellen szól, és láthatod, hogy miért szól ellenük.
Tanítónak se hívassátok magatokat, mert egy a ti tanítótok, Krisztus.
Mt 23,10

Ha nem vagy képes leírni, azt, hogy Böjte atya, írjál Csaba testvért.
Csaba testvér szerzetes pap, tehát cölibátusban él.
A nőkre szokták írni, hogy szingli. A férfiakra, azt, hogy agglegény.
Nem küld el senkit, hanem gyerekvállalásra biztatja a férfiakat és döntés képességre, elkötelezettségre.

Meg ezt is mondja Pál. Ezt "lefelejtetted"
A kicsapongás veszélye miatt azonban legyen csak minden férfinak felesége és minden asszonynak férje.
1Kor 7,2

De ha nem tartóztatják meg magukat, kössenek csak házasságot, mert jobb megházasodni, mint égni.
1Kor7,9

A tékozló fiú
Azután így folytatta: „Egy embernek volt két fia. A fiatalabb ezt mondta az apjának: Atyám, add ki nekem a vagyon rám eső részét.
Atyám, vétkeztem az ég ellen és teellened.
Atyám, vétkeztem az ég ellen és te ellened, és nem vagyok méltó arra, hogy fiadnak nevezzenek.

Három olyan címet vet el Jézus, amely abban a korban az írástudók megtisztelő címe volt. A mestert=rabbi, atya=abba, tanító=móré
Jézus természetesen nem a szavak ellen szól, hanem az ellen ami mögötte van. A fölényes, gőgös magatartás ellen. Ezért a kereszténység sem szó szerint vette át, hanem az erkölcsi tartalma szerint.
A lényeg az, hogy senkit ne akarjunk a mennyei Atya helyébe helyezni, és senki ne akarja magát Krisztustól független tanítónak tekinteni.
A szülők tiszteletében a mennyei Atya tisztelete tükröződik, és az egyházi tanítók igazi tekintélyében is Krisztust ismerjük el.

Csak nem az Európaié. Nem a magyaré. Azt akarja "ez az ember", hogy a magyarság, a magyar nyelv, ne vesszen el a történelem süllyesztőjében.

Böjthe atya korunk legnagyobb magyarja, szerintem és az én számomra.

Egyébként természetesen igaza van.

Felelősséget nemcsak kell vállalni a teljes élethez, de érdemes is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés