Brit thinktank: Minden fiatal kapjon 10000 fontot

2018. május 9. 9:53
Érdekes társadalmi javaslat borzolja a kedélyeket a briteknél.

A Resolution Foundation azt javasolja, hogy minden brit fiatal kapjon 10000 fontot alanyi jogon az államtól – írja a Guardian. A szigetországban nagy a generációk közötti feszültség. A fiatalok neheztelnek az ún. baby boom nemzedékre, mert ők uralják az ingatlan piacot, míg a pályakezdő fiatalok nagyon nehezen jutnak lakáshoz.

Az idősebb generációk úgy tekintenek a mai fiatalokra, mint akik túlköltekeznek. Ma már azonban a milleniumi generáció tagjai átlagosan 15 százalékkal kevesebbet fogyasztanak, mint a szüleik generációja.

A 10000 fontos támogatást „állampolgári örökségnek” keresztelték el, mert az örökösödési adó megreformálásával vezetnék be. Az elképzelés szerint minden állampolgár 25 éves korában kapná meg a több mint 3,5 millió forintnak megfelelő összeget. A támogatást csak otthonteremtésre, diákhitel törlesztésre, vállalkozás indítására, illetve nyugdíjalap befizetésre lehetne költeni.

A generációk közötti feszültséget enyhíteni hivatott elképzelést a fiatal nemzedék meglepően kritikusan fogadta. Keveslik az összeget. Szerintük a 10000 font szinte semmire sem lenne elég, mert olyan magasak a tanulmányi költségek és az ingatlan árak.

 

 

 

 

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

egyetertek csak en inkabb megforditanam: szerintem az a ritkabb eset amikor a nagycsalad osszedob valamit, es bizony az a gyakoribb mikor nincs semmi.

Amugy meg sokra mennek a tizezerrel tenyleg... jo, tudom, ki a kicsit nem becsuli, lofaszt a seggibe neki, de meg mi a csoro kis Magyarorszag is tiz millat adunk pedig kozelebe nem vagyunk az angol lakasaraknak.

Nekem van egy jobb ötletem: Adjanak nekem pénzt. Fontban is megfelel.

Így kell növelni a generációs feszültséget.
És megint növelnék az állami függést, ne takarékoskodj előre, majd az állam megoldja helyetted - nyilván mások adójából, szóval megint az járna jól, aki nem keres, nem adózik.
Így nem lehet hosszútávon fenntartható közösséget építeni, volt ilyen kísérlet szocializmus néven, de mindenki csak kivenni akart, berakni nem, meg is bukott.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés