Generációs szakadék

Brit thinktank: Minden fiatal kapjon 10000 fontot

2018. május 9. 9:53
Érdekes társadalmi javaslat borzolja a kedélyeket a briteknél.

A Resolution Foundation azt javasolja, hogy minden brit fiatal kapjon 10000 fontot alanyi jogon az államtól – írja a Guardian. A szigetországban nagy a generációk közötti feszültség. A fiatalok neheztelnek az ún. baby boom nemzedékre, mert ők uralják az ingatlan piacot, míg a pályakezdő fiatalok nagyon nehezen jutnak lakáshoz.

Az idősebb generációk úgy tekintenek a mai fiatalokra, mint akik túlköltekeznek. Ma már azonban a milleniumi generáció tagjai átlagosan 15 százalékkal kevesebbet fogyasztanak, mint a szüleik generációja.

A 10000 fontos támogatást „állampolgári örökségnek” keresztelték el, mert az örökösödési adó megreformálásával vezetnék be. Az elképzelés szerint minden állampolgár 25 éves korában kapná meg a több mint 3,5 millió forintnak megfelelő összeget. A támogatást csak otthonteremtésre, diákhitel törlesztésre, vállalkozás indítására, illetve nyugdíjalap befizetésre lehetne költeni.

A generációk közötti feszültséget enyhíteni hivatott elképzelést a fiatal nemzedék meglepően kritikusan fogadta. Keveslik az összeget. Szerintük a 10000 font szinte semmire sem lenne elég, mert olyan magasak a tanulmányi költségek és az ingatlan árak.

 

 

 

 

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés