Többet ér egy jó barát, mint sok haver

2018. május 10. 9:40
Egészségesebb felnőtté válnak azok, akiknek van „legjobb barátjuk”.

A tinédzser korban kialakított szoros barátságok pozitív hatással lehetnek a mentális egészségünkre felnőttkorunkban – derül ki egy kutatásból. A Rachel K. Narr és kollégái, a Virginiai Egyetem kutatói azt vizsgálták, miként hatnak a szoros barátságok illetve a szélesebb ismerősi kör véleménye a mentális egészségre.

Az eredmények szerint, akinek pár szoros barátja van fiatalkorában, az kevésbe valószínű, hogy szorongani fog, vagy depressziós lesz felnőttként. Az ilyen embereknek pozitívabb az önértékelése. Azok akik egy szélesebb ismerősi, haveri kör megbecsülésére vágynak, feltehetőleg jobban ki vannak téve a társadalmi szorongásnak.

Úgy tűnik, akik a közeli, szoros barátságok kialakítására koncentrálnak, alkalmasabbak a közösségi fejlődés lépcsőfokain felkapaszkodni.

 

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"csak azt nem értem, hogy miért egy leszbikus női párral kell mindezt illusztrálni?"

Ezek a fiatal lányok szerintem nem leszbik csak olyan jó barát nők akik ((ezzel a szívformálással mutatják pl. a fotósnak is)) hisznek a szerelemben, kislányos módra pl. hogy kihez-kihez jön majd az a fiú aki párjuk lesz. Nem tudod kizárni ezt a hipotézist! :-)

Válaszok:
ÁrPi | 2018. május 24. 17:08

(Szorrí , ez már ósdi kifutott topik...:)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés