Pro Familiae Hungariae díjjal tüntették ki Novák Katalint

2018. május 17. 12:17
A nehézségek ellenére is családban élni a legjobb dolog a világon Novák Katalin szerint.

A Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társaság a családok érdekében végzett munkásságáért Pro Familiae Hungariae díjjal tüntette ki Novák Katalint, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért is felelős ügyvezető államtitkárát csütörtökön Budapesten. Az államtitkár beszédében azt hangoztatta, hogy a nehézségek ellenére is családban élni a legjobb dolog a világon.

Novák Katalin a hazai és határon túli magyar családok érdekében végzett kiemelkedő és példamutató tevékenységének elismeréseként odaítélt díjat az Egészségügyi Szakmai Kollégium (ESZK) védőnő tagozata és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége által, az Országházban szervezett Családnak lenni című konferencián vehette át.    

Bábiné Szottfried Gabriella, az Egészségügyi Szakmai Kollégium védőnői tagozatának vezetője a méltatásban kiemelte, Novák Katalin nap mint nap azért dolgozik, hogy Magyarország családbarát ország legyen, és a születéstől a nyugdíjas évekig mindenki támogató környezetre találjon céljai és álmai eléréséhez. A laudáció szerint az államtitkár legnagyobb eredményének az Európában is egyedülálló magyar családtámogatási rendszer kialakítását tartja, és a családjára a legbüszkébb.    

Novák Katalin arról beszélt, hogy habár a családi élet nem egy „rózsaszín történet”, mert mindenkinek vannak nehézségei, félelmei, kudarcai, mégis kijelenthető, hogy családban élni a legjobb dolog a világon, a gyerekvállalás az öröm, a szeretet és a legnagyobb boldogság forrása. A kormány feladata, hogy segítséget, támogatást nyújtson, és közvetítse a szülők felé, hogy nincsenek egyedül, számíthatnak a kormányzatra, az egészségügyi, szociális és családszervezetekre – emelte ki.

Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya, a konferencia fővédnöke köszöntőjében úgy fogalmazott, a polgári kormány számára a család az alaptörvényben rögzített, hagyományokon alapuló természetes együttélési forma, a nemzedékek szövetsége a magyar élet védelmére. A családok erejére épül a nemzet önvédelme is, ezért védi lankadatlanul a családok életét a kormány, és támogatja azokat a törekvéseket, amelyek a családokat gazdasági, jogi és erkölcsi értelemben is összekapcsolják a családokat – hangsúlyozta a háznagy.    

A konferencián átadták a Magyar Családokért díjat is, amelyet idén Nádor Csaba a budapesti Honvédkórház főorvosa, a Perinatális Intenzív Centrum vezetője vehetett át a koraszülöttek és családjuk érdekében végzett munkájáért. A rendezvényen előadást hallhatnak a meghívottak az apák szerepéről a koraszülött ellátásban, az egyedülálló szülők helyzetéről, valamint az Erzsébet-táborok nyújtotta lehetőségekről is.

(MTI)

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

elvtársak díjazzák egymást. Csodás. Ez a nép tényleg csak Kádár-kutyaként érzi jól magát?

de ha nem úgy érzi jól magát, akkor miért úgy viselkedik?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés